Nicolae Ciucă, primele declaraţii după negocierile cu PSD: „S-au făcut paşi importanţi. Mâine ne vedem din nou”

Liderii PNL, PSD şi UDMR au avut joi, 18 noiembrie, o nouă rundă de negocieri privind programul de guvernare. Nicolae Ciucă, premierul propus de PNL, a anunţat primele concluzii.

18 nov. 2021, 20:20
Nicolae Ciucă, primele declaraţii după negocierile cu PSD: „S-au făcut paşi importanţi. Mâine ne vedem din nou”
Nicolae Ciucă, primele declaraţii după negocierile cu PSD: "S-au făcut paşi importanţi. Mâine ne vedem din nou"

Nicolae Ciucă, primele declaraţii după negocierile cu PSD. Premierul propus de liberali a declarat că s-au făcut paşi importanţi pe ceea ce înseamnă pachetul social. Acesta a anunţat că liderii celor trei partide se vor întâlni, din nou, vineri, începând cu ora 12:00.

Nicolae Ciucă, primele declaraţii după negocierile cu PSD

„Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspectele care erau în dezbatere la nivelul coaliţiei. S-au făcut paşi importanţi atât pe ceea ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii astfel încât să nu creştem taxele. De asemenea, am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor şi un calendar astfel încât, până joi, să avem un guvern. Mâine, ne vedem din nou, au loc negocieri începând cu ora 12:00”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, după noua rundă de negocieri cu PNL: „Nu am decis cine va da primul premierul”

Acesta a făcut câteva precizări privind prima sa nominalizare pentru funcţia de premier.

„Prima nominalizare a fost pe un guvern minoritar prin care nu am reuşit să îi determin pe ceilalţi să ne susţină astfel încât să ajungem cu el să fie votat în Parlament. Sunt foarte multe greşeli. Cred că greşelile trebuie să le avem fiecare în vedere şi să vedem ce putem face de aici înainte”, le-a spus Ciucă jurnaliştilor.

Reamintim că Florin Cîţu l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier în guvernul de coaliţie PNL – PSD – UDMR. Propunerea a fost avizată în unanimitate într-o şedinţă fulger a Biroului Politic Naţional al PNL.

Nicolae Ciucă a mai condus interimar guvernul după demisia lui Ludovic Orban în urmă cu un an.

Citeşte şi Prima imagine cu liderii PSD și PNL împreună la negocieri. Au ajuns la un acord în ceea ce priveşte creșterea pensiei minime de la 800 la 1.000 de lei. SURSE