Marcel Ciolacu, după noua rundă de negocieri cu PNL: „Nu am decis cine va da primul premierul”

Marcel Ciolacu a făcut primele declaraţii după negocierile de joi seară cu cei de la PNL. Liderul PSD a spus că nu s-a ajuns la un acord privind cine va avea primul funcţia de premier.

18 nov. 2021, 19:37
Marcel Ciolacu, după noua rundă de negocieri cu PNL: „Nu am decis cine va da primul premierul”

Marcel Ciolacu a declarat la finalul negocierilor cu PNL că nu s-a ajuns la o decizie privind partidul care va avea primul funcţia de premier.

Marcel Ciolacu: Joia viitoare România trebuie să aibă Guvern

O nouă rundă de negocieri între PNL-PSD-UDMR a avut loc joi, începând cu orele 16.00, negocieri conduse, de data aceasta, de Nicolae Ciucă, premierul propus de PNL.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Am auzit că Florin Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Îl anunţ că nu refuz. Înseamnă că avem un prim-ministru pe care am picat de acord

Liderii PSD, PNL și UDMR au discutat despre creșterea pensiilor şi a salariilor şi despre aspecte de politică fiscală, însă nu au ajuns la un acord privind partidul care va avea primul funcţia de premier

„Ambele partide au câte o propunere de premier. Am discutat despre structura Guvernului, în funcţie de cine va avea primul funcţia de prim-ministru, dar nu am discutat încă despre cine va fi primul. Am cerut, dacă nu vom avea noi prima dată premierul, să avem ministerul de Finanţe. Şi PNL a cerut, pe bună dreptate, acelaşi lucru dacă nu va avea prima dată premier.

Joia viitoare, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă Guvern. Încercăm să mergem cu un acord clar la Cotroceni, în care să se scrie cine este premierul şi până pe ce dată, 30 mai, parcă.

Am avut o discuție pe pachetul social. Părerea celor de la PNL e să nu creștem nicio taxă; nu putem să venim cu o minciună în fața românilor. Vrem să construim, totuşi, un guvern funcţional şi o coaliţie să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental”, a declarat Marcel Ciolacu joi seară.

Reamintim că Nicolae Ciucă a fost desemnat de liderii PNL pentru funcţia de premier  în guvernul PNL – PSD – UDMR. Propunerea a fost avizată în unanimitate într-o şedinţă fulger a Biroului Politic Naţional al PNL.

„În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate”, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur, după şedinţa BPN al PNL.

Tot Gheorghe Flutur a precizat că în BPN al PNL s-a votat şi ca Nicolae Ciucă să fie şeful delegaţiei PNL la negocierile cu PSD şi UDMR.

„A mai fost o propunere: şeful delegaţiei negocierilor ca să facem acest guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susţinut candidat de premier în această funcţie. Împreună cu Florin Cîțu vor merge la întâlnirea de la ora 16.00 cu PSD și UDMR„, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur, după şedinţa BPN al PNL.

Citeşte şi Ce ministere importante vrea PSD în viitorul guvern. Secretarul general Paul Stănescu dezvăluie ce ministere ar putea ocupa Grindeanu, Firea, Dîncu, Tudose şi Rafila