Nicolae Ciucă, răspuns ambiguu despre rocada la guvernare: „Nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Mioveni, despre rocada de anul viitor a premierilor din coaliţie şi schimbarea unor miniştri între PSD şi PNL, că această rocadă, din punctul lui de vedere, este mai puţin importantă în acest moment.

13 oct. 2022, 15:08
Nicolae Ciucă, răspuns ambiguu despre rocada la guvernare: „Nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea”

Nicolae Ciucă a declarat, privitor la rocada premierilor, ce ar urma să aibă loc în primăvara anului 2023, că momentul este încă unul îndepărtat şi astfel preferă să se concentreze pe problemele stringente ale ţării.

”Această rocadă face obiectul unei perspective care urmează să se întâmple peste şapte, opt luni de zile. Ca atare, până atunci daţi-ne voie să ne ocupăm de problemele curente care sunt foarte foarte dificile”, a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu opinia PSD că anul viitor, când se vor schimba premierii, unele ministere să nu se schimbe între partide, respectiv Transporturile şi Fondurile Europene.

Şeful Executivului a precizat că ”această rocadă, din punctul lui de vedere, este mai puţin importantă în acest moment”.

”Ca atare, nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea până nu reuşim să rezolvăm problemele cu care românii se confruntă astăzi”, a completat Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, noi detalii despre modul de calcul al facturilor la energie: Nu facem decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu

Anterior declaraţiilor despre rotaţia premierilor, Ciucă a lansat un semnal puternic că se pregăteşte remanierea ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

”Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministestriala NATO și trebuie să avem o discuție foarte deschisă față de opinia dumnealui, nu este opinia Guvernului și trebuie să lămurim acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, solicitarea grupului parlamentar al USR prin care este invitat ministrul Apărării Vasile Dîncu, în plenul de lunea viitoare.

„În conformitate cu prevederile art. 208, alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, grupul parlamentar USR solicită participarea domnului Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, în vederea susţinerii dezbaterii politice organizate la Ora Guvernului din data de 17 octombrie 2022, cu tema: „Prin gafe repetate şi amplificarea propagandei ruseşti, ministrul Apărării creează prejudicii României în relaţia cu partenerii UE şi NATO»”, arată documentul aprobat de către conducerea Camerei.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Congresul PES va adopta o rezoluție prin care întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen”