Nicolae Ciucă, noi detalii despre modul de calcul al facturilor la energie: Nu facem decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu

Premierul Nicolae Ciucă reiterează ideea că facturile la energie ar trebui calculate în funcţie de consumul curent, pentru că, prin referirea la o perioadă şi mai mare, nu facem altceva decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu.

13 oct. 2022, 14:40
Nicolae Ciucă, noi detalii despre modul de calcul al facturilor la energie: Nu facem decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu

Întrebat dacă facturile la energie vor fi calculate în funcţie de consumul curent sau în funcţie de consumul de anul trecut, premierul Nicolae Ciucă a precizat că au discutat şi au analizat acest aspect, inclusiv în coaliţie.

„Noi susţinem ca această analiză să se realizeze faţă de consumul curent. Este foarte dificil să facem referire la consumul de anul trecut, iar să ne ducem pe o perioadă şi mai mare, cu doi-trei ani în urmă, nu facem altceva decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu”, a precizat premierul Ciucă, citat de news.ro.

Citeşte şi: Experţii în energie trag un semnal de alarmă. Românii riscă să plătească la curent 12 salarii minime în februarie

Ciucă a precizat că îşi doreşte „să găsim calea cea mai simplă şi cea mai eficientă, în primul rând, pentru cetăţean, pentru consumator şi, în al doilea rând, pentru instituţiile care gestionează acest aspect”.

Citeşte şi: Decizia Kaufland după facturile uriaşe. Cum vor fi afectaţi clienţii

 

Cum se modifica OUG pe energie. Iohannis: „Parlamentarii coaliţiei aşteaptă lămuriri de la experţi şi poziţia Comisiei Europene”

Modificarea ordonanței de urgență în Parlament privind măsurile pe energie din țara noastră este întârziată deoarece este aşteptată şi o decizie a Comisiei Europene pentru toate ţările membre ale UE, a declarat președintele Iohannis, săptămâna trecută, la Praga, adăugând și faptul că aleşii români aşteaptă date tehnice din partea experţilor.

„Aici nu este vorba că nu se înţeleg parlamentarii coaliţiei, ei se înţeleg, însă aşteaptă câteva lămuriri de la experţi, de la tehnicieni sunt aşteptate câteva date tehnice, deoarece nimeni nu vrea o ordonanţă de urgenţă care să se schimbe peste trei săptămâni. Şi, da, se aşteaptă şi poziţia Comisiei Europene, fiindcă dacă vorbim de plafonarea preţului la gaze în UE, atunci este o discuţie care trebuie inclusă cum aplicăm şi la noi această chestiune”, a declarat președintele Iohannis, joi, la Praga, întrebat dacă există neînțelegeri în coaliție cu privire la modificarea OUG legată de măsurile pe energie.