Nicolae Ciucă, tot mai convins că România va intra în Schengen în decembrie: „Avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final”

Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a declarat optimist în privința aderării României la spațiul Schengen și a precizat că Guvernul va continua să mențină un dialog cu fiecare dintre țările care doresc lămurirea anumitor aspecte.

22 nov. 2022, 18:34
Nicolae Ciucă, tot mai convins că România va intra în Schengen în decembrie: „Avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final”

Nicolae Ciucă, despre intrarea în Schengen: Avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final

„Cred că prin rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică putem să spunem de asemenea că avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final şi desigur vom continua să menţinem dialogul deschis cu fiecare dintre ţările care doresc să lămurească anumite aspecte”, a precizat şeful Guvernului.

Premierul Ciucă a mai spus că în toate întâlnirile bilaterale pe care le-a avut cu omologii din UE a discutat toate aceste aspecte și ce progrese a făcut țara noastră în ultimii ani.

Citește și Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre legalitatea majorării pensiilor cu 15%

„Noi am oferit deschidere și disponibilitate pentru a putea să lămurim tot ceea ce este necesar, astfel încât și cei care mai au anumite dubii să poată să le ridice și să dea un vot deschis față de accederea României în spațiul Schengen. În toate întâlnirile bilaterale pe care le-am avut cu omologii din UE sau cu staff tehnic al țărilor din spațiul Schengen am discutat toate aceste aspecte și progresele făcute de țara noastră, progrese care au fost demonstrate prin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, prin tot ceea s-a întâmplat din februarie până acum, când țara noastră a gestionat cât se poate de bine situația de la granița non-UE a României, și nu este o graniță mică, este o graniță de aproximativ 2.500 kilometri. Cred că prin rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică putem să spunem că avem un optimism în tot ceea ce înseamnă acest demers final”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la sediul central al PNL.

Șeful Guvernului a arătat că autoritățile române vor menține deschis dialogul „cu fiecare dintre țările care doresc să lămurească anumite aspecte”.

Citește și Klaus Iohannis a anunțat ridicarea MCV-ului: „România a făcut reforme!”. Un pas înainte pentru aderarea la Schengen