Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, în stare gravă UPDATE

Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, este în stare gravă după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost transportat de urgenţă cu salvarea la spital.

RomaniaTV.net
16 sept. 2014, 15:19
Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, în stare gravă UPDATE

UPDATE: Tratamentul a ajutat si starea Preasfintitului s-a imbunatatit, sustine Ionel Popescu, vicar eparhial in cadrul Arhiepiscopiei Timisoarei. Medicii spun ca in urmatoarele 48 de ore, IPS Nicolae Corneanu va fi externat si lasat sa-si continue tratamentul acasa.

“Din informatiile pe care noi le avem de la medicii care il trateaza, starea de sanatate a Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae a evoluat in bine in cursul zilei de luni. Unul dintre medici chiar mi-a spus ca in urmatoarele 48 de ore va fi externat ca sa isi poata continua tratamentul la resedinta mitropolitana”, a declarat parintele Popescu.

Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, este  internat de câteva zile, în stare foarte gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Nicolae Corneanu s-a născut în 21 noiembrie 1923 la Caransebeş, iar din 1962 este arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului. A fost, timp de un an și două luni, episcop al Aradulu. În anul 1960 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie, acelaşi an, Colegiul Electoral Bisericesc îl alege episcop al Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului. A fost hirotonit arhiereu în biserica „Sfântul Spiridon Nou” din Bucureşti, la data de 15 ianuarie 1961, de către patriarhul Justinian, instalarea în funcţia de episcop al Aradului având loc la 22 ianuarie, acelaşi an, în catedrala episcopală din Arad. La 17 februarie 1962, acelaşi Colegiu Electoral al Patriarhiei Române îl alege în scaunul de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului.