Nicolae Demetriade, directorul executiv al Tarom, a DEMISIONAT

Ministerul Transporturilor le-a cerut demisia din funcţiile deţinute la Tarom preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, şi directorului executiv, Nicolae Demetriade, întrucât aceştia nu au fost de acord să prelungească mandatul lui Christian Heinzmann, CEO al Tarom, care expiră la 19 noiembrie.

22 oct. 2013, 09:42
Nicolae Demetriade, directorul executiv al Tarom, a DEMISIONAT

Ministerul Transporturilor le-a cerut celor doi prelungirea mandatului lui Heinzmann, care expiră la 19 noiembrie. Cei doi nu au fost de acord, astfel că ministerul le-a cerut demisia.

Nicolae Demetriade şi-a dat demisia, însă Dan Pascariu, nu. În această după-amiază, la ora 17.00, va avea loc o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Tarom, în cadrul căreia, cel mai probabil, Dan Pascariu va fi revocat din funcţie, au spus sursele citate de Agerpres.

Contactat de AGERPRES, directorul executiv Nicolae Demetriade a confirmat că informaţiile legate de demisia sa sunt corecte.

„Informaţia este corectă. Mi-am dat demisia pentru că ministerul a intervenit în activitatea Tarom. Am crezut că, dacă va fi un management privat, ministerul nu va interveni, dar se pare că acest lucru a fost doar un vis”, a spus Nicolae Demetriade.

VEZI ŞI Preşedintele Tarom vrea să vândă compania pe bucăţi

La rândul său, Dan Pascariu a confirmat că nu a demisionat din funcţia deţinută la Tarom, dar se aşteaptă să fie revocat din funcţie.