Nicolae Mărăşescu, antrenor de atletism, a murit la vârsta de 79 de ani

Nicolae Mărăşescu, fost antrenor de atletism şi secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a murit în urma unui stop cardiac.

RomaniaTV.net
07 aug. 2016, 11:32
Nicolae Mărăşescu, antrenor de atletism, a murit la vârsta de 79 de ani

Nicolae Mărășescu era internat pe secţia de terapie intensivă a spitalului Bagdasar-Arseni. Starea de sănătate a lui Nae Mărăşescu s-a înrăutăţit după ce acesta a suferit o operaţie la genunchi, în mai 2015.

Nicolae Mărăşescu s-a născut pe 12 noiembrie 1937, la Bucureşti. A practicat atletismul de performanţă, fiind legitimat la Steaua între 1962-1966. Are în palmares şi un titlu de campion naţional, la ştafeta de 4×100 metri (1965), conform GSP.

A absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport în 1966, iar în calitate de antrenor i-a pregătit, printre alţii, pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu.

A activat 43 de ani ca antrenor, iar prin sportivii pregătiţi de el a câştigat cele mai multe medalii la principalele competiţii internaţionale: 27. A îndeplinit funcţia de secretar de stat la MTS şi a fost membru al COSR.