Nicolae Mischie, patru ani de înschisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă

Curtea de Apel Timișoara a programat miercuri un nou termen din dosarul lui Nicolae Mischie după ce cauza a fost repusă pe rol pentru că magistrații care au judecat apelul nu au ajuns la un numitor comun. În urma rejudecării cauzei, magistrații Curții de Apel au decis condamnarea lui Nicolae Mischie la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, informează adevarul.ro.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 12:53
Nicolae Mischie, patru ani de înschisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă

Magistrații Curții de Apel Timișoara au mai făcut un pas în dosarul „Mischie” și au emis sentința din faza de apel, condamnându-l pe fostul „baron” la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită, scrie adevarul.ro.

Condamnarea cu executare este cu atât mai dură cu cât, Nicolae Mischie a cerut achitarea susținând că nu se face vinovat de niciuna dintre faptele de care este acuzat de DNA. De altfel, fostul „baron” PSD de Gorj a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Gorj la patru ani de închisoare cu executare. În apel, soluția a fost menținută, dar în recursul de la Curtea Supremă sentința din apel a fost casată și dosarul a fost trimis Curții de Apel pentru rejudecare.

După aproape un an de proces în fază de apel, sentința a rămas în pronunțare pentru luna mai a acestui an. Judecătorii nu au căzut de comun acord și cauza a fost repusă pe rol. În urma termenului de astăzi, cei trei membri ai completului au decis ca Nicolae Mischie să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Fostul „baron” mai are șansa să scape de închisoare cu ocazia recursului care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.