Nicolae Robu: Gestul lui Tăriceanu e mai grav decât scindarea făcută de Stoica şi Stolojan în 2006

Preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, s-a declarat, joi, consternat de gestul fostului lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, de a părăsi formaţiunea pe care a condus-o şi de a-şi forma un nou partid, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
27 feb. 2014, 16:07
Nicolae Robu: Gestul lui Tăriceanu e mai grav decât scindarea făcută de Stoica şi Stolojan în 2006

El consideră acest gest ca fiind mai grav decât scindarea anterioară făcută din 2006, realizată de foştii lideri ai formaţiunii, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan.

‘Sunt pur şi simplu uluit de gestul domnului Tăriceanu. Nu mi-aş fi putut închipui niciodată că un fost preşedinte al PNL ar putea vreodată proceda aşa cum a făcut dânsul. Consider că i-a întrecut cu mult pe Stoica şi Stolojan. Uimirea mea este cu atât mai mare cu cât eu chiar am fost un admirator al dânsului şi l-am crezut un adevărat om de stat. S-a devoalat, însă, drept cu totul altceva. Consider că în politică, dar şi în general în viaţă, nu este suficient să ai valoare, în opinia mea, domnul Tăriceanu chiar a fost un premier valoros, ci mai trebuie să ai şi caracter. Or, la acest capitol, se pare că pe ‘piaţa românească’ e penurie mare. Am convingerea că domnul Tăriceanu nu va avea succes şi că PNL va trece cu bine şi peste acest hop, cum a trecut peste atâtea altele în zbuciumata sa istorie’, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a mai spus că, prin comportarea sa, Tăriceanu i-a depăşit pe predecesorii Stoica şi Stolojan, care au scindat partidul şi au format PLD care s-a unit cu PD şi au format PDL.