Robu despre nominalizarea lui Grindeanu la funcţia de premier.Sunt premize foarte bune pentru o bună colaborare în interesul Timişoarei

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), i-a urat, miercuri seară, succes lui Sorin Grindeanu, nominalizat de către PSD pentru funcţie de premier, spunând că ”sunt premize foarte bune pentru o bună colaborare” în interesul Timişoarei şi judeţului Timiş.

RomaniaTV.net
28 dec. 2016, 21:06
Robu despre nominalizarea lui Grindeanu la funcţia de premier.Sunt premize foarte bune pentru o bună colaborare în interesul Timişoarei

„Ca timişorean, nu pot decât să salut nominalizarea domnului Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim ministru al României. L-am avut viceprimar pe domnul Sorin Grindeanu în 2012 şi am avut o bună colaborare, aşa cum am avut de altfel şi în 2016, după ce dânsul a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Sunt premize foarte bune, aşadar, pentru o bună colaborare şi în noile circumstanţe, în interesul Timişoarei şi judeţului Timiş”, a scris primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), miercuri seară, pe Facebook.

Edilul şi-a exprimat speranţa că mai multe proiecte ale judeţului Timiş şi ale municipiului Timişoara vor fi finanţate cu bani de la guvern, el enumerând unele dintre acestea.

„În sfârşit, centura sud, centura vest, racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad-Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42.000 de locuri, noua sală polivalentă de 16.000 de locuri, bazinul de înot olimpic, modernizarea gării de nord, centrul intermodal de mărfuri, centrul intermodal de pasageri, modernizarea şi extinderea aeroportului, Muzeul Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 – ca să mă limitez doar la câteva dintre obiectivele de maxim interes pentru Timişoara şi judeţul Timiş care nu sunt în jurisdicţia Primăriei, ci în jurisdicţia Guvernului – vor putea deveni realitate. Pentru că, nu-i aşa, dacă nu acum, atunci când?! Îi urez mult succes domnului Sorin Grindeanu, ca prim ministru, pentru binele României, pentru binele Timişoarei!”, a mai scris Robu.

Nicolae Robu şi Sorin Grindeanu au avut un schimb de replici în campania electorală pentru alegerile parlamentare când primarul a dorit să preia o fostă cazarmă de la Consiliul Judeţean Timiş pentru a deschide aici, cu sprijinul Ministerului Culturii, un Muzeu al Revoluţiei. În final, cazarma a ajuns în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, tot în timpul campaniei electorale, Sorin Grindeanu şi-a exprimat nemulţumirea că primarul Nicolae Robu a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în care au discutat despre construirea centurii rutiere ocolitoare a Timişoarei. La întâlnire au fost prezenţi candidaţi ai PNL şi nu preşedintele Consilului Judeţean Timiş.

Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut miercuri seară de către Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv.

Citeşte şi Raluca Turcan, despre propunerea lui Grindeanu ca premier: PSD a optat pentru o soluţie de avarie