Nicolae Stanciu, OFICIAL la Sparta Praga. Ce spune despre perioada petrecută la Anderlecht

Nicolae Stanciu este oficial jucătorul celor de la Sparta Praga, cu care a semnat un contract valabil până în anul 2021, fiind transferat de la Anderlecht Bruxelles.

23 ian. 2018, 13:40

Nicolae Stanciu, 24 de ani, a sosit pe 17 ianuarie la Praga, iar ziua următoare a efectuat vizita medicală. Negocierile au mai durat câteva zile, iar fotbalistul a semnat în final cu Sparta, echipă la care mai joacă un român, Bogdan Vătăjelu. Stanciu va purta tricoul cu numărul 10 la Sparta Praga.

Nicolae Stanciu a evoluat în România pentru Unirea Alba Iulia, FC Vaslui şi FCSB. În vara lui 2016 a semnat cu Anderlecht, devenind cel mai scump jucător din istoria campionatului Belgiei, 7,8 milioane euro (bonusuri de 2 milioane de euro, un milion fiind aactivat după calificarea echipei în Champions League).

Sparta Praga va plăti, conform presei din Cehia, suma de 4,7 milioane de euro plus bonusuri de alte 3,2 milioane de euro, în funcţie de performanţe, iar Anderlecht păstrează şi 15% dintr-un eventual viitor transfer al lui Nicolae Stanciu. Fotbalistul va încasa un salariu anual de 800.000 de euro, plus bonusuri de 300.000 de euro în funcţie de realizări.

„A venit momentul să-mi iau rămas-bun de la Anderlecht, unde am petrecut o perioadă frumoasă a carierei mele. Am avut un prim an foarte bun când am câştigat campionatul şi Supercupa Belgiei şi m-am bucurat enorm pentru parcursul bun din Europa League, unde am ajuns până în sferturi. Le mulţumesc tuturor ce fac parte din acest club şi în special suporterilor. Aţi fost minunaţi şi să nu încetaţi niciodată să vă sustineţi echipa pentru că voi sunteţi Anderlecht! Doresc multă bafta clubului şi să obţina performanţe în continuare. Mă bucur că am fost aici!”, a scris Nicolae Stanciu pe Facebook.