Nicolae Timofti: Republica Moldova TREBUIE să semneze Acordul de asociere cu UE

Republica Moldova trebuie să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, a declarat luni preşedintele Nicolae Timofti, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, arătând în acest context că ţara sa ar putea întâmpina şi unele greutăţi.

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 10:10
Nicolae Timofti: Republica Moldova TREBUIE să semneze Acordul de asociere cu UE

În cadrul Consiliului a fost examinat dosarul privind semnarea Acordului de asociere în contextul situaţiei regionale şi al impactului semnării asupra Republicii Moldova, a declarat Timofti. „Noi trebuie să realizăm acest plan al nostru de semnare a Acordului. Asta este cel mai important”, a spus el.

În privinţa unor posibile provocări din partea Tiraspolului, Nicolae Timofti a declarat că autorităţile de la Chişinău trebuie să-şi îndeplinească planurile propuse. Totuşi, el nu a exclus şi anumite probleme. „Noi considerăm că trebuie să fim gata să întâmpinăm orice greutăţi care pot apărea pe parcurs”, a declarat preşedintele de la Chişinău.

Pe de altă parte, noul ministru al apărării Valeriu Troenco a declarat că a primit indicaţii ca să pregătească militarii şi echipamentul, dar nu a oferit detalii în ce scop. „Am primit indicaţii concrete de la preşedinte, care este şi comandantul suprem al forţelor armate, pentru a întreprinde măsuri de a spori vigilenţa în armată şi de a pregăti echipamentul. Sistemul militar trebuie să fie întotdeauna gata pentru a-şi exercita obligaţiile„, a declarat Troenco.

Republica Moldova urmează să semneze Acordul de asociere cu UE în prima jumătate a acestui an, iar mai mulţi experţi şi politicieni susţin că în această perioadă ar putea spori provocările din partea regiunii secesioniste transnistrene, dar şi presiunile din partea Rusiei.


loading...
Partenerii noștri