Nicolae Văcăroiu, decorat de preşedintele Traian Băsescu

Publicat: Luni, 26 Mai 2014 15:24 // Actualizat: Luni, 26 Mai 2014 15:24 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de decorare a preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, cu Ordinul Naţional ''Steaua României'' - în grad de Ofiţer.

Foto: jurnalul.ro

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a conferit lui Nicolae Văcăroiu Ordinul Naţional ''Steaua României'' - în grad de Ofiţer, ''cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, pentru excelenţa, recunoscută la nivel internaţional, de care a dat dovadă în coordonarea actului de control, contribuind la eficientizarea modului de utilizare a resurselor financiare ale statului'', scrie Agerpres.

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu, precizează sursa citată.

Totodată, şeful statului a decorat mai mulţi reprezentanţi ai Curţii de Conturi, ''pentru integritatea, dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, contribuind, pe această cale, la mai buna întrebuinţare a resurselor financiare ale statului''.

Astfel, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional ''Steaua României'' - în grad de Comandor Elenei-Doina Dascălu, vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Ordinul Naţional ''Serviciul Credincios'' - în grad de Cavaler lui Mircea Vasile Popescu, vicepreşedinte al Curţii de Conturi, lui Aron-Ioan Popa, preşedinte al Autorităţii de Audit, şi celor doi vicepreşedinţi ai acestei structuri - Gheorghe Oană, Ioan Anton, dar şi lui Ioan Bogdan, preşedinte al Curţii de Conturi în perioada 1993 - 1999, şi lui Ioan Condor, preşedinte al Curţii de Conturi în perioada 1999 - 2002.

Ordinul Naţional ''Pentru Merit'' - în grad de Cavaler a fost acordat mai multor consilieri de conturi - Marius Vorniceanu, Ştefan Pete, Mihai Hură, Verginia Vedinaş, Dumitru Alămîie, Constanţa-Anca Donovici, Mărioara-Sabina Funar, Ionel Ştefan, consilier de conturi în perioada 2002 - 2008, Auronei-Marta Pelea, Lucian Negrea, Ioan Hurjui, Petru Lakatos, Georgetei-Carmen Stănescu, Gheorghe Neicuţescu, consilier de conturi în perioada 2008 - 2011, şi lui Alexandru-Octavi Stănescu, secretar general.

Ordinul ''Meritul Industrial şi Comercial'' - în grad de Cavaler a fost acordat lui Sorin-Gheorghe Dan-Panaitescu şi Virgil Popescu, consilieri ai preşedintelui Curţii de Conturi, dar şi mai multor şefi de servicii şi directori din instituţie.

Medalia 'Meritul Industrial şi Comercial', Clasa a III-a, a fost oferită mai multor şefi de cabinet şi referenţi din Curtea de Conturi.

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Nicolae Văcăroiu Nicolae Văcăroiu decorat Traian Băsescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mai 15:54
...Văcăroiu, cu Ordinul Naţional ”Steaua României” – în grad de Ofiţer. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
26 mai 15:38
...
Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de decorare a...
1
EUR
4.7777
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H