Nicolae Vlad este ucigaşul japonezei. Testele ADN îl indică drept autor al crimei

Rezultatele expertizelor ADN, realizate de specialişti ai Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici", îl indică drept autor al uciderii japonezei pe Nicolae Vlad, informează România TV.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 09:14
Nicolae Vlad este ucigaşul japonezei. Testele ADN îl indică drept autor al crimei

Anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) – arestat pentru uciderea studentei japoneze – efectuarea a trei expertize ADN, rezultatele acestora confirmându-l ca autor, susţin surse din poliţie, citate de Mediafax.

„Este o probă concludentă, este pertinentă şi magistraţii vor avea în vedere această probă. Poate să primească până la 25 de ani de închisoare. Apărarea e greu de făcut, pedeapsa va fi, zic eu, orientată spre maxim”, a declarat, la România TV, Bogdan Bărbuceanu, avocat.

Un raport oficial urmează să fie transmis de INML Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care investighează crima.

Potrivit procurorului general Laura Codruţa Kovesi, rezultatele expertizei medico-legale indică faptul că Nicolae Vlad este vinovat şi de lovirea, violarea şi tâlhărirea unei alte femei, în luna februarie.

„Ne-a venit răspunsul oficial de la IML privind rezultatul expertizei ADN într-o cauză în care în luna februarie a acestui an suspectul a lovit o persoană de sex feminin mai în vârstă, a violat-o şi i-a luat din bunuri. S-a constatat că urmele biologice găsite la faţa locului sunt ale suspectului principal, la fel şi în ceea ce priveşte uciderea victimei japoneze, o parte din urmele biologice s-a stabilit că aparţin tot suspectului care este cercetat”, a spus procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.

Vlad Nicolae mai este acuzat de viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu, cu privire la faptele din data de 25 februarie 2011, victima sa fiind Lenuţa N. El este cercetat în alte câteva cazuri de sechestrare, pătrundere prin efracţie, violenţă şi tâlhărie.

Taximetristul care i-a lăsat pe studenta japoneză şi pe asasinul ei lângă pădurea din Corbeanca, unde tânăra a fost găsită moartă două zile mai târziu, a fost pus sub acuzare, pentru că a condus deşi avea permisul anulat, informează Ministerul Public.

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul uciderii studentei japoneze, în care este arestat Nicolae Vlad pentru omor calificat şi deosebit de grav, viol, violare de domiciliu şi tâlhărie, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul probelor administrate până în prezent, au dispus, luni, „în baza dispoziţiilor art. 238 din Codul de procedură penală şi dispoziţiilor art. 228 alin. 1 din Codul de procedură penală extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă învinuitul Răzvan Viorel Covali sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat, în formă continuată, în modalitatea normativă prevăzută de art. 86 alin. 2 din Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 2 din Codul penal”.

„În conformitate cu probatoriul administrat până în acest moment al urmării penale a rezultat că în perioada în perioada iulie-august 2012, în mod repetat, învinuitul Răzvan Viorel Covali a condus pe drumurile publice autoturismul deşi avea permisul de conducere anulat”, precizează sursa citată.

În seara de 15 august 2012, în jurul orei 20.30, Nicolae Vlad a abordat victima (cetăţean japonez) în incinta Aeroportului Henri Coandă, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

„În acest context, inculpatul a urcat, împreună cu victima, în taxi, condus de învinuitul Covali, însă au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Au fost observaţi în acel loc de către conducătorul autoturismului taxi, învinuitul Răzvan Viorel Covali după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers, iar, două zile mai târziu, în acelaşi loc, a fost descoperit cadavrul victimei”, arată sursa citată.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, explică Ministerul Public.

Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Însă tânăra şi Vlad au coborât la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

Nicolae Vlad (26 de ani), născut în Bucureşti, dar domiciliat în Baloteşti, a fost arestat în 19 august.

Bărbatul este expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul crimei.

Pe de altă parte, în acest caz taximetristul care i-a lăsat pe studenta japoneză şi pe asasinul ei lângă pădurea din Corbeanca, unde tânăra a fost găsită moartă două zile mai târziu, a fost pus sub acuzare, pentru că a condus deşi avea permisul anulat.

„În conformitate cu probatoriul administrat până în acest moment al urmării penale a rezultat că în perioada în perioada iulie-august 2012, în mod repetat, învinuitul Răzvan Viorel Covali a condus pe drumurile publice autoturismul deşi avea permisul de conducere anulat”, precizează Ministerul Public.