Nicolăescu: Este prima MOŢIUNE de cenzură cu ŞANSE REALE să treacă. Purtăm discuţii cu toţi parlamentarii

Liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că moțiunea de cenzură depusă de liberali are șanse reale să fie adoptată, și a adăuga că se vor purta discuții cu toți parlamentarii pentru a susține acest demers.

21 sept. 2015, 14:10
Nicolăescu: Este prima MOŢIUNE de cenzură cu ŞANSE REALE să treacă. Purtăm discuţii cu toţi parlamentarii

„În perioada următoare se vor purta discuții cu toate celelalte grupuri parlamentare, cu parlamentarii individual, astfel încât să încercăm să-i convingem că până la urmă parlamentarii nu sunt în slujba lui Victor Ponta sau al unor partide, ci a cetățenilor români și trebuie să le apere interesele cetățenilor.

Victor Ponta în fruntea Guvernului și a României astăzi le face rău tuturor cetățenilor români. Răul este generalizat. Sper că va prima înțelepciunea. (…)

Vom folosi toate metodele de a-i convinge pe cât mai mulți parlamentari că este în interesul nostru al tuturor să și voteze. (…) Cred că din 2012 încoace este prima moțiune care are șanse reale să treacă, deoarece nu am avut până acum în România un premier inculpat trimis în judecată. În toată Europa nu există așa ceva”, a spus Nicolăescu, precizând că se discută cu toți parlamentarii care nu fac parte din Opoziție.

Citeşte şi: DECIZIE în coaliţie. Victor Ponta, susţinut ca premier: „Vom RESPINGE moţiunea de cenzură a PNL” VIDEO

El a precizat că moțiunea se adresează în special PSD și celorlalte partide din Coaliție, punctând că acestea trebuie să aleagă între interesele României și cele ale lui Victor Ponta, adăugând că starea juridică a premierului este una toxică.

„Este foarte greu pentru ca o țară ca România să iasă în lume cu un premier inculpat și urmărit penal, este foarte greu ca un astfel de premier să reprezinte o țară ca România, este foarte greu să mai discute cu vreo posibilitate de a mai reuși să facă ceva pentru țara noastră, vorbim de organisme internaționale, cancelarii, alte guverne, de credibilitate.

Este vorba de faptul că România poate fi considerată o țară — dacă acest premier va mai fi în fruntea României — care ocrotește corupția, pe cei care fac fărădelegi. Toată lumea, în special clasa politică, trebuie să-și asume că acest lucru nu este permis”, a explicat Nicolăescu.

Liberalul a ținut să sublinieze că PNL are un singur premier desemnat, în persoana lui Cătălin Predoiu.

Pentru a fi adoptată moțiunea trebuie să întrunească 275 de voturi.

CITEŞTE ŞI PNL strânge semnături pentru MOŢIUNEA DE CENZURĂ. „Demite-l pe Victor Ponta!”, cer liberalii

Moțiunea de cenzură inititulată „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” este semnată de 180 de parlamentari. Documentul va fi citit miercuri îm plenul Parlamentului, marțea viitoare urmând să fie dezbătut și votat.


loading...