Nicolăescu nu recunoaşte că ar fi probleme la Institutul de Boli Cardiace din Timişoara

Situaţie disperată la Clinica de Chirurgie Cardiacă din Timişoara, unde operatiile sunt suspendate din lipsă de bani. Ministrul Sănătăţii a aflat totul de la televizor. Eugen Nicolăescu nu recunoaşte că acolo ar fi probleme, deşi niciun pacient nu a mai fost operat de o săptămână în clinica respectivă.

01 apr. 2013, 13:58
Nicolăescu nu recunoaşte că ar fi probleme la Institutul de Boli Cardiace din Timişoara

Clinica de Chirurgie Cardiacă din Timişoara şi-a sistat toate intervenţiile chirurgicale din lipsă de bani. Pacienţii care urmau să fie operaţi au fost trecuţi pe o listă de aşteptare, până la rezolvarea situaţiei.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine însă că nu sunt probleme.

„Pe un post de televiziune am văzut întâmplător despre o posibilă criză la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timişoara, drept pentru care eu am cerut corpului de control al ministrului în următoarele zile să facă o investigaţie serioasă ca să ştim dacă sunt într-adevăr probleme la care trebuie să intervenim noi ca minister. Nu există probleme cu ceea ce înseamnă tratarea pacienţilor la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timişoara”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, luni, la România TV.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Marian Gaşpar, a anunţat, luni, că activitatea chirurgicală este întreruptă întrucât nu sunt bani pentru materiale sanitare şi medicamente.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni şi semnat de prof. dr. Marian Gaşpar din 26 martie clinica şi-a întrerupt activitatea chirurgicală din cauza lipsei de medicamente şi materiale sanitare.

La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara se fac, anual, aproximativ 850 de operaţii pe cord.