Nicolăescu (PNL): Băsescu şi Cristian Preda se comportă „grosolan-şmechereşte”

Liderul PNL Eugen Nicolăescu, a precizat, luni, referindu-se la declaraţiile preşedintelui interimar Traian Băsescu şi prim-vicepreşedintelui PDL Cristian Preda privind listele electorale, că nici copiii care încep să facă politică azi nu s-ar comporta atât de "grosolan-şmechereşte"

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 19:43
Nicolăescu (PNL): Băsescu şi Cristian Preda se comportă „grosolan-şmechereşte”

„I-am auzit pe cei doi cu declaraţii stupefiante, care nu au nicio legătură cu realitatea, politicianiste, de duzină. Cred că nici copiii care încep să facă politică astăzi nu s-ar comporta atât de grosolan-şmechereşte cum au făcut-o cei doi. Dacă vreţi, cum am clasifica nişte hoţi, dumnealor se află la stadiul de găinării, pentru că nu poţi să spui că, dacă ai cetăţeni fără acte sau cetăţeni care au domiciliul în străinătate, nu trebuie să-i scoţi de pe listele electorale permanente”, a spus Eugen Nicolescu.

El a arătat că preşedintele interimar Traian Băsescu şi prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda interpretează legea precum le convine şi după cum li se pare avantajos.

„M-am săturat de declaraţiile doamnei Macovei, de declaraţiile domnului Băsescu, de cele ale lui Preda – Cezar Preda sau Cristian Preda – care vin de fiecare dată să ne sperie, să ne ameninţe. Le cer un singur lucru şi, dacă respectă legea, dacă se comportă conform cu legea, vor avea stima şi vor avea respectul nostru”, a spus Nicolăescu.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, la sosirea la sediul său de campanie, că este ilegală scoaterea de pe listele electorale permanente a românilor cu rezidenţă în străinătate, precum şi a celor cu actele de identitate expirate.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Executivul consideră necesară scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 2,5 milioane de români cu rezidenţa în străinătate, Băsescu a răspuns că listele electorale permanente se fac după domiciliul stabil, iar intenţia Guvernului este ilegală.

„Da, numai că listele se fac după domiciliu. Ştiţi ce îmi spune treaba asta? Eu i-aş întreba, dacă au două milioane jumătate cu rezidenţă în străinătate şi ei consideră în mod ilegal că nu ar trebui să fie în listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 de buletine de vot în străinătate?”, a afirmat Băsescu.

De asemenea, întrebat despre scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 600.000 de români identificaţi ca având cărţile de identitate expirate, Băsescu a răspuns că este ilegală şi această măsură.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, că PDL solicită USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a CC în privinţa referendumului şi a arătat că PDL nu-i va lăsa pe cei de la USL să trişeze şi să introducă confuzie în minţile cetăţenilor.

Preda a spus că la şedinţa BPN al PDL s-a discutat despre faptul că PDL ţine să reamintească Guvernului că trebuie să evite orice modalitate prin care este sporită confuzia în legătură cu derularea consultării din 29 iunie.

El a spus că din 2004 până în prezent numărul alegătorilor a variat între 18,25 milioane şi 18,89 milioane. El a adăugat că la locale au fost 18,53 de milioane de alegători pe liste, iar la referendum au fost 18,3 milioane de alegători.

„Orice încercare de a introduce confuzie trimiţând date irelevante la CC – câte persoane care şi-au pierdut buletinul, la câţi le-a expirat buletinul – nu e decât o tentativă de a bloca o decizie a CC pentru prelungirea şederii lui Crin Antonescu la Cotroceni. Solicităm USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a Curţii”, a mai spus Preda.

El a adăugat că PDL nu-i va lăsa pe cei din USL „să trişeze şi să introducă confuzie în minţile cetăţenilor”.