Nicolăescu: Proiectul privind malpraxisul, finalizat. Pacientul va avea garanţia că va fi despăgubit

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, miercuri, că proiectul privind malpraxisul este finalizat şi că, prin adoptarea acestuia, pacientul va beneficia de proceduri simplificate şi de garanţia că, atunci când se va dovedi actul de malpraxis, va fi despăgubit.

31 iul. 2013, 16:23
Nicolăescu: Proiectul privind malpraxisul, finalizat. Pacientul va avea garanţia că va fi despăgubit

Nicolăescu a menţionat că este pentru a treia oară când proiectul de modificare a Legii sănătăţii (Legea nr. 95/ 2006), la Titlul XV, referitor la malpraxis, este pus în dezbatere publică, după ce i-au mai fost aduse unele modificări.

Ministrul a spus că noutăţile aduse de proiectul de act normativ vizează în egală măsură pacientul, dar şi medicul.

Vezi şi: Schimbări majore în SĂNĂTATE. Secţii private în spitalele publice, consultaţii plătite de pacienţi

Potrivit ministrului, pacientul va beneficia de proceduri simplificate, costuri reduse şi garanţia că atunci când se va dovedi actul de malpraxis va fi despăgubit de către asiguratori. „Pacientul va primi din partea spitalului toate documentele medicale privind cazul reclamat şi nu va mai fi nevoit să aştepte ani de zile decizia instanţelor de judecată. În proiectul de lege este prevăzut ca, în termen de 6 luni, procesul de evaluare a cazului să fie finalizat”, a explicat Nicolăescu, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Salariile medicilor vor fi majorate din 2014. Află ce măsuri va lua Ministerul Sănătăţii VIDEO

Totodată, medicul va fi asigurat pentru incidente petrecute cu până la trei ani înaintea încheierii contractului de asigurare. Noul proiect va fi postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi este prevăzut a intra în vigoare începând cu anul viitor.