Nicolăescu: USL ar trebui să ducă mandatul obţinut la vot până la capăt, adică un Guvern fără UDMR

Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, USL ar trebui să-şi asume singură guvernarea şi să-şi ducă "până la capăt mandatul pe care l-a dus în faţa poporului atunci când a cerut votul", fără ca UDMR să facă parte din Guvern.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 10:45
Nicolăescu: USL ar trebui să ducă mandatul obţinut la vot până la capăt, adică un Guvern fără UDMR

„Eu am fost opt ani deputat de Mureş şi ştiu ce înseamnă o colaborare cu UDMR cel puţin la nivel local, la nivelul judeţului Mureş, şi vorbesc de perioada 2004-2008. Din punct de vedere profesional, sunt oameni cu care te poţi înţelege şi cu care poţi să realizezi foarte multe lucruri. Ca o părere strict personală, eu cred că, din punct de vedere politic, USL trebuie să-şi ducă singură până la capăt mandatul pe care l-a dus în faţa poporului atunci când a cerut votul”, a spus Nicolăescu. El a fost întrebat dacă acest lucru înseamnă că UDMR ar urma să nu facă parte din viitorul guvern al USL.

„Eu cred că USL trebuie să facă o guvernare de care să aibă unică responsabilitate”, a mai precizat liderul PNL Bucureşti.

În ceea ce priveşte anunţul lui Victor Ponta de la închiderea urnelor, Nicolăescu a apreciat că este vorba de o declaraţie politică.

„Cred că Victor Ponta a făcut o declaraţie politică foarte serioasă şi în acelaşi timp de deschidere pentru toată societatea românească, după ce societatea românească a fost batjocorită de regimul Băsescu în care enclavele au fost tratate ca umilinţă şi ca robi, eu cred că Victor Ponta a arătat că toţi cetăţenii români sunt pe picior de egalitate. Mai mult de atâta cred că nu se poate spune şi eu cred că cetăţenii trebuie să ştie, indiferent de ce etnie au, unde lucrează, ce avere au, că sunt cetăţeni egali ai acestei ţări şi toţi trebuie trataţi cu responsabilitate”, a spus Nicolăescu.

Nicolăescu a făcut aceste declaraţii înainte de şedinţa BPC al PNL.