Nicolăescu: Băsescu nu a apelat la sistemul medical românesc. M-am dus singur peste el la spital

Eugen Nicolăescu susţine că Traian Băsescu a refuzat să apeleze la sistemul medical românesc atunci când a avut nevoie de intervenţia chirurgicală pentru hernia de disc. Ministrul Sănătăţii a declarat, duminică seara, la România TV că preşedintele nu l-a informat, potrivit procedurii, în privinţa problemei medicale şi că a fost nevoit să se "autosesiseze". "M-am dus singur peste preşedinte la Spitalul Elias. Medicii mi-au spus că lucrurile erau grave", a precizat Nicolăescu.

RomaniaTV.net
12 mai 2013, 17:49
Nicolăescu: Băsescu nu a apelat la sistemul medical românesc. M-am dus singur peste el la spital

„Eu cred că domnul Băsescu n-a fost corect. Domnul Băsescu n-a apelat instituţional, atunci când a avut acea problemă de sănătate, la sistemul medical românesc. Conform legii, ar fi trebuit să-l sune pe ministrul Sănătăţii care trebuia imediat facă o comisie medicală care să se exprime. Domnul preşedinte a pus-o pe consiliera-purtător de cuvânt să vorbească cu un prieten, prietenul a vorbit cu alt prieten, s-a dus la alt prieten ca să rezolve. Peste şapte ore m-am autosesizat şi m-am dus singur peste preşedinte la Spitalul Elias unde era internat şi i-am spus: ‘Domnule preşedinte, ceea ce faceţi nu e corect. Eu am convocat comisie medicală’.  O comisie din trei medici într-o oră l-a văzut şi a decis: ‘Domnule preşedinte, nu avem condiţiile acum să facem o intervenţie chirurgicală. Vă urcaţi în avion şi plecaţi la Viena!’. Toate lucrurile erau rezolvate. Aceasta e realitatea. Acesta e adevărul”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, medicii l-au examinat pe şeful statului timp de 45 de minute şi au tras concluzia că situaţia era gravă.

„Când au ieşit mi-au spus: ‘Spuneţi-i domnului preşedinte că lucrurile sunt grave şi nu mai putem întârzia un minut'”, a precizat Nicolăescu.