Nicolai: Băsescu nu are competenţe constituţionale să emită judecăţi de valoare faţă de PDL

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu nu are "competenţe constituţionale" să emită judecăţi de valoare în cazul PDL, partid care l-a susţinut să obţină două mandate la Palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 13:22
Nicolai: Băsescu nu are competenţe constituţionale să emită judecăţi de valoare faţă de PDL

Nicolai a fost întrebată cum vede ieşirea publică a şefului statului şi raportările acestuia faţă de PDL.

După părerea mea, chiar dacă este partidul de suflet al domnului preşedinte, cu siguranță competenţele constituționale nu îi permit să emite judecăți de valoare în public cu privire la calitatea unor oameni din partidele politice. O poate face în privat, o putea face în discuţiile cu acel partid, însă nu trebuie să uite preşedintele Traian Băsescu că această clasă politică – aşa cum este ea, pusă la îndoială din punct de vedere al calității umane – a fost o clasă politică votată de români. Ca atare, cred că este cel puţin dezagreabil pentru PDL ca preşedintele să eticheteze un partid ca fiind un partid în care mediocritatea îşi face loc. Acest partid de mediocritate l-a făcut pe domnia sa preşedinte şi acest partid l-a susţinut în al doilea mandat la Cotroceni”, declarat Nicolai.

Totodată, Norica Nicolai a fost întrebată dacă până în acest momentul fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a înaintat propunerile de modificare a Statutului PNL anunţate pentru organizarea de alegeri primare în partid şi instituirea unui vot uninominal pentru conducerea PNL.

Domnul Tăriceanu nu a făcut niciun fel de propunere Comisiei pentru statut, aşa cum scriu procedurile noastre prevăzute şi în statut şi în regulament. Era foarte firesc, era o chestiune care ţinea de consecvenţa propunerilor domnului Tăriceanu ca aceste propuneri să fie trimise partidului pentru a fi analizate. Nu vreau să cred că nu au fost decât declaraţii de presă care în niciun caz nu sprijină o formulă de întărire şi modernizare a PNL”, a explicat vicepreşedintele PNL.

Nicolai a mai precizat că nu a primit propuneri de modificare a Statutului nici din partea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, sau din partea lui Vlad Moisescu.

De asemenea, Nicolai a fost întrebată despre declaraţiile critice pe care le-a avut faţă de fostul premier, acuzându-l că ar fi manipulat.

„În viaţa fiecărui lider politic există un preţ al deciziei, preţul acesta poate fi confimarea valorii pe care liderul crede că o are, poate fi frustrarea, poate fi orgoliul, poate fi manipularea. Cert este că m-am abţinut să fac consideraţii de valoare cu privire la motivele pentru care dnul Tăriceanu are o anumită reacţie, ele nu mă privesc. Singurul lucru pe care l-am afirmat este rezultatul acestui tip de reacţie, care în niciun caz nu-i profită PNL. Pentru declaraţii de principiu şi judecăţi de valoare nu-mi voi cere scuze numănui niciodată”, a mai susţinut vicepreşedintele PNL.

Citeşte şi Nicolai: Năstase nu a fost condamnat pentru o „găinărie”, ci pentru o faptă din Codul Penal