Nicolas Cage a apărut pe coperta unui manual de biologie din Serbia

Actorul american Nicolas Cage apare într-o fotografie, reprezentând o scenă din filmul "S-a furat Arizona/ Raising Arizona", din 1987, pe coperta unui manual de biologie pentru clasa a VIII-a din Serbia, editat în 1998.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 12:55
Nicolas Cage a apărut pe coperta unui manual de biologie din Serbia

Informaţia a fost dezvăluită de un utilizator de internet din Serbia, care a postat pe Twitter o fotografie cu coperta acelui manual de biologie.

În acea fotografie, Nicolas Cage apare alături de actriţa Holly Hunter, care ţine în braţe un copil. Fotografia, ce are ca fundal un câmp cu trandafiri roşii, reprezintă o scenă extrasă din comedia „Raising Arizona”, regizată în 1987 de fraţii Joel şi Ethan Coen, informează dailymail.co.uk.

În această comedie, Nicolas Cage interpretează rolul unui fost hoţ de magazine care se căsătoreşte cu o poliţistă (Holly Hunter). Cei doi răpesc unul dintre cei cinci bebeluşi ai unui cuplu dintr-un orăşel american, întrucât personajul interpretat de Hunter nu putea să devină mamă.

Deşi nu s-a bucurat de un succes comercial deosebit, acest lungmetraj de comedie, în care mai apar Frances McDormand şi John Goodman, a devenit ulterior un clasic al genului.

Designerul care a realizat grafica manualului din Serbia a declarat pentru site-ul belgraded.com că acea copertă reprezintă „o eroare cinstită”.

Ea a precizat faptul că manualul a fost retras de la tipar, dar, cu toate acestea, câteva copii ale acestuia sunt în continuare distribuite în Serbia.

Între timp, Nicolas Cage a încheiat, de curând, filmările pentru „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”, continuarea thrillerului SF „Demon pe două roţi/ Ghost Rider”, în care joacă rolul motociclistului cascador Johnny Blaze.

În cei peste 20 de ani de carieră, Nicolas Cage a realizat mai mult de 40 de filme, printre care se numără „Părăsind Las Vegas” (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi „Suflet sălbatic” (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Nicolas Cage a mai fost nominalizat la Oscar în 2003 pentru rolul din „Adaptation”, un lungmetraj regizat pe baza unui scenariu scris de Charlie Kaufman.

Anul trecut, actorul a filmat în România pentru noul său film „Ghost Rider – Spirit of Vengeance”, care va fi lansat în 2012.