Nicolas Sarkozy : Europa stă să explodeze

Preşedintele Franţei a avertizat că "riscul unei explozii a Europei nu a fost niciodată atât de mare" şi că europenii au la dispoziţie doar câteva săptămâni pentru a lua măsurile necesare ieşirii din criză.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 14:09
Nicolas Sarkozy : Europa stă să explodeze

„Niciodată Europa nu a fost atât de necesară, niciodată nu a fost într-un pericol atât de mare. Niciodată un stat nu a dorit atât de mult să adere la UE, niciodată riscul exploziei Europei nu a fost atât de mare”, a declarat Sarkozy într-un discurs rostit la Marsilia cu câteva ore înaintea începerii summitului de la Bruxelles.

„Europenii au la dispoziţie doar câteva săptămâni pentru a lua decizii”, a subliniat preşedintele Franţei, informează BBC online. Sarkozy a estimat că europenii trebuie să ajungă pînă mâine cel târziu la un acord privind guvernarea economică integrată, altfel s-ar putea să nu aibă a doua şansă.”Trebuie să decidem imediat. Cu cât amânăm mai mult luarea unei decizii, cu atât va fi mai costisitor, cu atât va fi mai puţin eficient; dacă vineri nu vom ajunge la un acord, nu vom mai avea o nouă şansă”, a insistat preşedintele francez.
Franţa şi Germania insistă pentru un nou tratat european, de fapt, pentru modificarea actualului tratat ân sensul introducerii unor regulamente fiscale mai severe, ca să nu se producă pe viitor crize financiare şi falimente în genul Greciei.
„Toată lumea aşteaptă. Trebuie să facem totul” ca să salvăm moneda euro, „este extrem de important să fim uniţi, să fim împreună, toată Uniunea Europeană, ca să demonstrăm că euro este ireversibilă”, a afirmat preşedintele Franţei.


loading...