Nicoleta Voica, desființată după ce a sărbătorit 50 de ani de carieră. Cine a făcut-o praf pe artistă: „Spectacolul a fost ceva jalnic”

Nicoleta Voica, desființată după ce a sărbătorit 50 de ani de carieră. Cântăreața de muzică populară a organizat un spectacol aniversar la TVR 1, care a fost catalogat ca fiind jalnic de către poetul și prozatorul Ion Marin-Almăjan, afirmând totodată că vocea groasă a artistei strâmbă melodia.

20 apr. 2024, 10:45
Nicoleta Voica, desființată după ce a sărbătorit 50 de ani de carieră. Cine a făcut-o praf pe artistă: „Spectacolul a fost ceva jalnic”
Nicoleta Voica, desființată după ce a sărbătorit 50 de ani de carieră

Nicoleta Voica, desființată după ce a sărbătorit 50 de ani de carieră. Sărbătorită chiar la TVR 1, alături de alți mari artiști, artista a primit o recenzie halucinantă de la Ion Marin-Almăjan, poet, prozator, publicist, om de cultură căruia i-au fost aduse multe recunoașteri și distincții.

Citește și: Angela Rusu continuă scandalul cu artistele din folclorul românesc: „N-au avut curaj să mă sune, se pare că și-au asumat ce am spus!”

Nicoleta Voica, desființată după ce a sărbătorit 50 de ani de carieră

TVR 1 a prezentat, ceea ce spre cinstea acestui post, face de o vreme bună, Nicoleta Voica, considerată o mare interpretă de muzică populară din Banat ,își sărbătorea cu acest prilej 50 de ani de activitatea artistică. Dacă la ultima emisiune, în care a fost sărbătorită Florica Bradu, aceasta a lăsat oaspeții să cânte în voia lor, intervenind odată sau de două ori, nu același lucru s-a întâmplat aseară.

Doamna Nicoleta Voica a ținut să domine spectacolul, deși nu realizează și probabil că nimeni nu a avut curajul să-i spună, că vocea ei îngroșată nu mai duce melodia pe firul ei original, ci o strâmbă. Nicoleta Voica a fost însoțită de Ansamblul Timișul care și el a avut interprete modeste, fără relevanță artistică.

După aceste considerații aș vrea să reamintesc cunoscătorilor și iubitorilor de muzică populară din Banat, că în partea lui muntoasă acesta a avut interprete de mare valoare, în general soprane.

Și Ana Pacatiuș și Ana Munteanu au fost soprane în tinerețea lor iar doina, cea mai dumnezeiască dintre creațiile noastre se ridica până la tăriile Cerului, bucurându-i pe îngeri și cred că și pe Doamne-Doamne. Excepție a făcut Mariana Drăghicescu, o interpretă de mare talent, cu un timbru special, ale cărei doine robeau sufletul prin valoarea și frumusețea lor.

Din păcate, bărbați doinitori de asemenea valoare am avut foarte puțini . cel mai dumnezeiesc dintre ei a fost Achim Nica. Mă refer în principal la Banatul de munte, pe care eu îl consider pământul binecuvântat din care s-au născut aceste creații și interprete absolute.

Oricum, nici în tinerețea dânsei doamna Nicoleta Voica( prin tată moldoveancă, prin nu mai știu cine olteancă, după cum a mărturisit aseară) nu a avut timbrul vocii celorlalte doamne amintite deja, deși de succes la public s-a bucurat.

Spectacolul de aseară a avut, după părerea mea, ceva jalnic, în primul rând pentru că vocea sărbătoritei nu mi era ce a fost odată, nu mai putea urca pe măsura melodiei.

Cu toate că uriașa interpretă Sofia Vicoveanca și-a dat chiar și la vârsta de acum, întreaga măsură, poate că mai mulți interpreți din alte zone ale țării ar fi făcut sărbătorirea doamne Nicoleta Voica ceva mai stimabilă, iar Banatul ar fi ieșit cu fața mai curată.”, a transmis Ion Marin-Almăjan.

Mai mulți artiști de muzică populară s-au arătat oripilați de recenzia făcută de poet. ”Doamne câtă răutate? Câtă nesimțire vizavi de un Artist ca doamna Nicoleta Voica? Cum să spui așa ceva ca “specialist“? Pe bune??? Voi sunteți nesimțiți din cale afară, asta nu înseamnă a fi profesionist, cum domnilor să aveți o astfel de atitudine, vizavi de un Titan al folclorului Bănățean? Pe bune??? Eu am impresia ca voi doriti publicitate gratis pe spatele doamnei Nicoleta Voica! Rusine, rusine, rusine, sunteti josnici, badarani, fara lipsă de respect vizavi de un Artist Emerit! Sunteti josnici!”, a transmis cântăreața Axenia Rozniciuc, potrivit Star Popular.