Nicolicea, despre referendum: În partid nu s-a luat o decizie. În general este o atitudine de ignorare a solicitărilor preşedintelui

Publicat: Joi, 23 Mai 2019 15:20 // Actualizat: Joi, 23 Mai 2019 15:20 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a cărui nominlizare la Ministerul Justiţiei a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, afirmă că referendumul nu este şi nu ar trebui să fie arma cuiva, că în partid nu s-a luat o decizie privind votul la referendum, dar că, "în general este o atitudine de ignorare a solicitărilor preşedintelui, ţinând de greşelile făcute". În ceea ce priveşte anunţul Vioricăi Dăncilă referitor la participarea la referendum, el consideră greşită concluzia că aceasta este împotriva PSD, pornindu-se de la premisa greşită că referendumul este împotriva PSD.

Foto: adevarul.ro

"Preşedintele utilizează referendumul ca o armă, a pus întrebări pe care le-a uitat ulterior, dar care încalcă Constituţia. În partid nu s-a luat o decizie. În general este o atitudine de ignorare a solicitărilor preşedintelui, ţinând de greşelile făcute.Eu, personal, nu vreau să legitimez aceste încălcări ale Constituţiei", spune Nicolicea.

În opibia sa, referendumul nu este şi nu ar trebui să fie arma cuiva.

"Dacă doriţi să aflaţi părerea cuiva, îi sugeraţi şi cum să răspundă? Sunt câteva greşeli ale preşedintelui şi, porninind de la premisa greşită că referendumul este împotriva PSD, se trage concluzia greşită că doamna Viorica Dăncilă este împotriva PSD", firmă deputatul PSD.

În opinia sa, temele propuse la referendum reprezintă un truism.

"Raportat strict la teme, sunt un truism. Toată lumea respectă statul de drept şi independenţa justiţiei, însă referendumul nu este despre asta", susţine deputattul PSD.

Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis are loc în 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Nicolicea PSD referendum
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H