Nicolicea: Modificarea Constituţiei, o minciună atâta vreme cât nu se modifică Legea referendumului

Eugen Nicolicea a susţinut, joi, că orice promisiune de modificare a actualei Constituţii reprezintă "o minciună" atât timp cât nu se modifică Legea referendumului, deputatul PSD arătând că modificarea Legii fundamentale nu poate fi făcută fără a modifica legislaţia actuală privind referendumul.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 14:50
Nicolicea: Modificarea Constituţiei, o minciună atâta vreme cât nu se modifică Legea referendumului

„Ceea ce cred eu este următoarea chestiune: orice modificare a Constituţiei ştiţi că are nevoie de un referendum de aprobare. Ca să fie referendumul aprobat, trebuie să fie cvorum. Ca să fie cvorum la referendum, trebuie să modifici Legea referendumului. Dacă modifici Legea referendumului, se interpretează în momentul de faţă că este un atac la preşedinte. Până vreme nu modifici Legea referendumului, orice promisiune de modificare a Constituţiei este o minciună”, a spus Nicolicea.

El a spus că susţine proiectul avansat de premierul Victor Ponta de modificare a Constituţiei, dar a subliniat că acesta nu poate fi pus în practică atât timp cât nu se modifică legislaţia actuală privind referendumul.

„De acord, dar ca să poată să se aprobe proiectul domnului Ponta, pe care îl susţin, mai rămâne să se modifice Legea referendumului”, a spus Nicolicea.