Nicolicea: Voi încerca să aduc imaginea Parlamentului la nivelul pe care îl merită

Eugen Nicolicea (UNPR), propus pentru funcția de ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, a afirmat marți la audierile din Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului că va încerca să aducă imaginea Parlamentului la nivelul pe care îl merită, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 10:05
Nicolicea: Voi încerca să aduc imaginea Parlamentului la nivelul pe care îl merită

„Am să încerc ca pe această perioadă, ocupând această funcție, să încerc să îmbunătățesc imaginea Parlamentului, să o aducem la nivelul pe care îl merită, pentru că, le place unora sau nu le place, suntem reprezentanții poporului și reprezentăm, ca Parlament, organul reprezentativ suprem al poporului. Și atât intern, cât și extern Parlamentul trebuie să redevină ceea ce este și anume esența democrației”, a declarat Nicolicea.

El a spus că ar trebui să existe o prevedere potrivit căreia Parlamentul să fie sprijinit de Guvern în activitatea sa.

De asemenea, Nicolicea a spus că este de acord cu faptul că ordonanțele de urgență diminuează rolul Legislativului și a promis că va încerca să le reducă.

„Cu privire la OUG, toată lumea spune că aceste OUG date diminuează rolul Parlamentului. Sunt de acord cu acest lucru, evident că toată lumea promite că va încerca să le diminueze, ceea ce fac și eu, dar trebuie să ne gândim și că, în momentul de față, dacă o coaliție are mai puține procente în susținere, șansele de a diminua OUG scad, dar ceea ce este de condamnat este că atunci când ai o majoritate zdrobitoare și apelezi la OUG. Am să țin partea și a Parlamentului și o să încerc să promovez și propunerile legislative ale colegilor. (…) Am să militez ca acest rol al colegilor și al parlamentarilor să nu fie diminuat, ori OUG tocmai asta fac”, a mai spus Eugen Nicolicea.

Întrebat cu privire la statutul minorităților, el a spus că în cele din urmă acesta va trebui finalizat.
„Este evident că o lege a minorităților care zace de atâta vreme va trebui până la urmă finalizată. Acesta este punctul de vedere. În ceea ce ne privește în special pe noi, cei de la UNPR, o strângere de mână face mai mult decât un contract scris, iar în momentul de față, existând un acord în cadrul celor patru partide care susțin guvernarea, evident că vom susține o astfel de lege în limitele Constituției, a legilor românești și a acordului semnat”, a afirmat el.

Nicolicea a adăugat că, în ceea ce privește legea amnistiei și grațierii, este nevoie de o dezbatere publică, despre care a spus că „poate ar fi cazul să înceapă chiar acum”.