Nicu Ceauşescu, filat de Securitate la ordinul mamei sale VIDEO

Nicu şi Zoia Ceauşescu au fost urmăriţi pas cu pas de Securitate, la ordinul mamei lor, Elena Ceuşescu. Dumitru Burlan, aghiotant al celor doi şi colonel în cadrul Direcţiei a V-a, le-a aflat toate secretele. O parte a lor a fost dezvăluită miercuri seară la România TV, în emisiunea Ultima Oră.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 12:05
Nicu Ceauşescu, filat de Securitate la ordinul mamei sale VIDEO

Elena Ceauşescu voia să ştie unde se află mezinul Nicu, în fiecare moment al zilei. Iar pentru asta, în gaşca lui a intrat un ofiţer sub acoperire. „Am introdus un ofiţer în această gaşcă ca să poată să intervină, dacă se întâmplă ceva”, a spus Dumitru Burlan.

Deşi Nicu era un privilegiat al regimului, viaţa lui nu era atât de uşoară pe cât părea. „Aceşti copii nu au avut o viaţă ca şi copil de şef de stat, au avut o viaţă chinuită. Aveam şi tehnică la Nicu în casă”, a mai precizat Dumitru Burlan.

Până la urmă, colonelul Burlan a fost nevoit să-i spună lui Nicu faptul că este urmărit din ordinul Elenei Ceauşescu. Dumitru Burlan l-a rugat totuşi să nu îi spună „tovarăşei” că a aflat de la el, iar mezinul Ceauşeştilor s-a ţinut de cuvânt.

„M-a întreabat cine a dat ordinul, mama sau tata? Era foarte important pentru el. I-am spus că ordinul este din partea mamei. A fost un scandal acasă, a făcut-o praf pe Elena Ceauşescu. A doua zi ea l-a făcut praf pe Postelnicu (şeful Securităţii – n.r.)”, a mai spus Burlan.

Colonelul Dumitru Burlan a scăpat basma curată, tocmai pentru că Nicu nu a spus nimănui de la cine a aflat că este urmărit. Altfel, Burlan ar fi fost aruncat în închisoare de Elena Ceauşescu şi de Tudor Postelnicu, şeful Securităţii.