Nicu Covaci, operat de urgență pe creier. În ce stare se află liderul formatiei Phoenix, în vârstă de 76 de ani

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier. Compozitorul și interpretul, în vârstă de 76 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale vineri, la Timișoara.

22 mart. 2024, 16:22
Nicu Covaci, operat de urgență pe creier. În ce stare se află liderul formatiei Phoenix, în vârstă de 76 de ani
Nicu Covaci operat de urgență pe creier

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier. Problemele de sănătate ale artistului au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când liderul trupei simbol a Timișoarei a început să simtă că îi amorțeste fața. Apoi a început să i se încețoșeze vederea și chiar să vadă dublu. Atunci a hotărât să își facă un RMN, iar rezultatele indicau o problemă gravă.

Citește și: Nicu Covaci lansează acuzaţii devastatoare la adresa lui Mircea Baniciu: „Presupun că a dat cu subsemnatul. Nu cred că era nevinovat”

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier

Diagnosticul primit a fost Proces Expansiv Intracranian. Apoi, printr-o intervenție care a durat aproximativ șase ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formațiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arăta dacă aceasta este de natură malignă sau benignă, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Intervenția chirurgicală a decurs bine, iar evoluția stării de sănătate a lui Nicu Covaci este bună. Acesta este încă intubat, pe secția ATI a Spitalului Județean, însă ar putea fi detubat în urmaătoarele ore.

În urmă cu o lună, liderul trupei Phoenix spunea că se simte ca și când ar fi beat tot timpul. Dar, spune el, nu consumă alcool, iar medici nu reușeau să-i pună un diagnostic clar.

Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, spunea Nicu Covaci.

Nicu Covaci trăieste în Spania de peste 35 de ani

Nicu Covaci a plecat din România de ceva vreme și s-a stabilit în Spania. ”Din 1977, când am scos formația din țară, închisă în boxele „Marshall”, am continuat să compun, să cânt și să mă lupt împotriva răului! După vreo 10 ani, deci în 1988, am descoperit frumusețile Spaniei și m-am stabilit aici, unde sunt și acum, deci pe deal, în pădure și cu Mediterana sub nas. Așadar, aici locuiesc de atâta timp și vin în țară doar să cânt și să întăresc șira spinării românilor”, spunea Nicu Covaci.