Nicușor Constantinescu, adus la Tribunal pentru judecarea unei noi cereri de arestare preventivă

Nicușor Constantinescu a fost adus, miercuri, la Tribunalul Constanța pentru judecarea unei noi cereri de arestare preventivă a sa, formulată de DNA cu privire la dosarul Centrul Militar Zonal.

25 feb. 2015, 09:36
Nicușor Constantinescu, adus la Tribunal pentru judecarea unei noi cereri de arestare preventivă

Nicușor Constantinescu este cercetat penal sub control judiciar pentru abuz în serviciu în dosarul Centrul Militar Zonal, potrivit Agerpres.

Acesta așteaptă, miercuri, și pronunțarea magistraților Curții de Apel Constanța după ce, cu o zi înainte, au judecat contestația președintelui Consiliului Județean Constanța față de măsura arestării preventive, dispusă de judecătorii Tribunalului într-un alt dosar, pentru comiterea a cinci infracțiuni.

Nicușor Constantinescu a fost suspendat din funcția de președinte al CJ Constanța printr-un ordin emis marți de prefectul județului. Suspendarea din funcție este valabilă până la încetarea măsurii arestării preventive.

Pe 20 februarie, magistrații Tribunalului Constanța au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, la solicitarea DNA — Serviciul teritorial Constanța, pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Procurorii anticorupție au informat că el este acuzat de abuz în serviciu (trei infracțiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, coruperea alegătorilor (două infracțiuni), conflict de interese (zece infracțiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum și de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile