Niculae Bădălău, ameninţări mafiote înainte să fie reţinut de DNA: „Baţi în pâinea la copiii mei. Îţi cauţi cârcotă cu noi, îţi dăm cârcotă!” AUDIO

Niculae Bădălău, vicepreședinte Curții de Conturi, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, luni, în urma unei decizii a magistraților de la Curtea de Apel București. Duminică, acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, într-un dosar ce vizează fapte de trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată.

29 nov. 2022, 16:29
Niculae Bădălău, ameninţări mafiote înainte să fie reţinut de DNA: „Baţi în pâinea la copiii mei. Îţi cauţi cârcotă cu noi, îţi dăm cârcotă!” AUDIO

Înainte de a fi reţinut de DNA pentru 24 de ore şi, ulterior, pentru 30 de zile, Niculae Bădălău ar fi adus ameninţări în stil mafiot unei redacţii jurnalistice care a publicat mai multe materiale cu privire la afacerile vicepreşedintelui Curţii de Conturi.

Publicația Puterea susține astăzi că Niculae Bădălău l-ar fi amenințat pe unul dintre jurnaliștii săi, pentru dezvăluirile făcute.

Sursa citată a publicat o serie de articole referitoare la afacerile de milioane de euro ale familiei lui Bădălău, ceea ce l-a scos din sărite pe baronul de Giurgiu, care a trecut la amenințări.

În urma dezvăluirilor făcute de către jurnaliștii publicației amintite despre restaurantul Monato, de milioane de euro, patronat de către Sabina Bădălău și despre balastiera ilegală din Bolintin, care pune în pericol viața a mii de oameni, Bădălău a transmis un mesaj vocal, spun jurnaliștii menționați.

„Ce văd eu că faci tu acuma, bă tu bați în pâinea și la copiii mei și la familia mea, și în munca noastră. Chiar așa la nivelul ăsta, bă fratele meu ai ajuns?! În fine, e meseria ta, să ți-o asumi, dar hai să ți-o spun pe față, fratele meu, nu te aștepta că stăm cu mâinile în sân. Îți cauți cârcotă cu noi, îți dăm cârcotă”, a fost mesajul vocal transmis, pe WhatsApp, de Bădălău, unuia dintre jurnaliștii Puterea.

Citeşte şi: Cine este Elena Matache, cercetată alături de Niculae Badălău. Apropiata familiei șefului de la Curtea de Conturi, prinsă în flagrant pe autostradă în timp ce-i dădea primarului mită de 35.000 de lei

Potrivit DNA, Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de:

– dare de mită, în formă continuată,

– trafic de influență.

În dosar a mai fost reținută o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

Citeşte şi: Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, audiat la DNA