Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, audiat la DNA

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da o declaraţie referitoare la sesizarea pe care acesta a depus-o cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde. 

29 nov. 2022, 09:57
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, audiat la DNA

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a ajuns marţi dimineaţă la DNA pentru a da declaraţii după ce la începutul lunii noiembrie a anunţat că a sesizat DNA și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu privire la faptul că PUZ-ul acordat pe terenul de la adresa Primăverii nr. 1 este nelegal.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl face praf pe Nicuşor Dan: „E preocupat de orice, mai puţin de a salva Bucureştiul, aşa cum a promis” VIDEO

„Am sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul pentru nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate. Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puțin 3 milioane euro. Întrebare retorică. Ce credeți că va face Inspectoratul de Stat în Construcții? Va constata nelegalitatea PUZ-ului și va solicita Prefectului să îl atace în instanță? (din păcate primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului) Sau mă va amenda cu 5000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Szabo a câştigat în instanţă procesul cu Nicuşor Dan. Marea campioană trebuie repusă la şefia CSM Bucureşti

Pentru terenul din Primăverii nr. 1, dezvoltatorul Hagag a plătit aproape 6.000 de euro/mp, cel mai scump teren vândut în București după 2008. Dezvoltatorul Hagag, care a cumpărat de la firma Practic SA, deținută de omul de afaceri Radu Dimofte, terenul de circa 1.400 de mp cu 8 milioane de euro, a anunațat că investește peste 20 de milioane de euro în clădirea rezidențială pe care o va construi pe acest teren, scrie Economica.net.