Niculae Bădălău acuză Opoziţia că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

Niculae Bădălău (PSD), ministru al Economiei, susține că, dacă va fi dărâmat Guvernul PSD-ALDE, iar Opoziția va ajunge la putere, vor fi „concedieri masive în rândul bugetarilor”.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 14:17
Niculae Bădălău acuză Opoziţia că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

Într-o postare pe contul său de Facebook, ministrul Economiei arată că „există două categorii de viziuni politice: una care vrea dezvoltare, fiind orientată spre construcție și alta care este orientată spre distrugere”.

Prima „viziune” este cea a PSD, care ar avea ca rezultat „cel mai ridicat număr de contracte de muncă din ultimii ani”. „Cea de-a doua, a Opoziției care vrea să dărmâne Guvernul, propune «introducerea principiului 85/15= salariații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie», ceea ce implică demararea unor concedieri masive în rândul bugetarilor, în eventualitatea în care opoziția ajunge la guvernare. Este vorba despre concedierea a 700.000 de angajați din sectorul public, o cifră similară numărului locurilor de muncă pierdute în perioada de criză”, scrie Bădălău.

În încheiere, social-democratul concluzionează că acesta ar fi „motivul pentru care Opoziția dorește puterea: pentru a ne întoarce în timp cu aproape zece ani de zile”.