Nicuşor Constantinescu, un nou dosar de abuz în serviciu. El a fost dus cu duba la DNA pentru audieri UPDATE

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost adus cu duba jardarmilor, luni, la DNA Constanța pentru a fi audiat de procurori într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Nicușor Constantinescu spune că este victima unei acțiuni de "poliție politică".

RomaniaTV.net
09 sept. 2019, 09:40
Nicuşor Constantinescu, un nou dosar de abuz în serviciu. El a fost dus cu duba la DNA pentru audieri UPDATE

DNA Constanța a deschis un nou dosar de abuz în serviciu pe numele fostului preşedinte CJ Constanţa,potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit actelor procurorilor, „în perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă”.

Nicușor Constantinescu a spus că este victima unei acțiuni de „poliție politică”. „În continuare SRI DNA functioneaza la Constanta”, a spus el.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat în prezent la Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de 10 ani de închisoare.