Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în alte două dosare: E vorba de Tel Drum. E şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJ Constanţa, în prezent încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, a fost adus cu duba, luni dimineaţă, la sediul DNA Constanţa. Acesta anunţase, anterior, pe Facebook că urmează să fie audiat "în calitate de suspect și inculpat în alte două dosare penale". Unul dintre dosare este legat de firma Tel Drum. "Este şantaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea”, a spus Nicuşor Constantinescu, menţionând că a fost chemat în dosarul Tel Drum. 

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 08:56
Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în alte două dosare: E vorba de Tel Drum. E şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea

Nicuşor Constantinescu a fost adus luni, la sediul DNA Constanţa, pentru a fi informat despre acuzaţiile care îi sunt aduse în alte două dosare.

„În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (n.r. şeful DNA Constanţa) pentru represiune nedreaptă şi tortură pentru tot ce mi-a făcut mie în dosarele pe care le-a instrumentat, sunt cercetat petnru că a a aflat că este cercetat alături de doamna Kovesi, la plângerile mele, la Secţia pentru investigarea magistraţilor”, a spus Nicuşor Constantinescu, citat de news.ro.

La ieşirea de la DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a declarat că este vorba despre dosarul „Tel Drum” şi că este şantajat să facă un denunţ împotriva lui Liviu Dragnea.

„Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este şantaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”, a spus Nicuşor Constantinescu.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a explicat că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean este cercetat în două dosare penale, ambele fiind disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

„Este vorba despre două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa şi în esenţă vizează plăţi nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări”, a precizat avocatul, citat de news.ro.
Marius Mocanu a precizat că Nicuşor Constantinescu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor, „apreciind că este necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei şi în funcţie de concluziile la care vom ajunge vom formula cereri privind declaraţii, privind administrarea de probe”.
Marius Mocanu a menţionat într-un dosar Nicuşor Constantinescu este urmărit penal, iar în celălat are calitatea de suspect.
„Într-unul dintre dosare, despre care vă spuneam că este mai vechi, s-a pus în mişcare acţiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar suntem în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale şi dânsul are calitatea de suspect”, a mai spus avocatul.
Întrebat dacă lui Nicuşor Constantinescu i s-a cerut să-l denunţe pe Liviu Dragnea, Marius Mocanu a răspuns: „Nu cunosc despre existenţa acestei discuţii. Singura referire care ar putea fi făcută vizavi de această chestiune este faptul că RAJDP Constanţa a plătit o parte din sumele de bani respective la care am făcut referire către o societate Tel Drum. De aici a existat o discuţie vizavi de această chestiune însă, la modul concret, nu a fost formulată o acuzaţie care să vizeze persoana la care aţi făcut referire. Probabil este o concluzie pe care a tras-o dânsul în urma faptului că se vehiculează numele acestei societăţi. Este o chestiune de notorietate. Nu cunosc amănunte, detalii. Atât este ceea ce vă pot spune în această fază”.

Nicuşor Constantinescu anunţase anterior, pe Facebook, că „pe 15 aprilie 2019, la ora 10:00 sunt chemat de același procuror DNA Bodean Andrei la DNA Constanța în calitate de suspect și inculpat în alte două dosare penale ! Aștept presa care este interesată de aceste noi abuzuri!”.