Nicuşor Constantinescu, după ieşirea de la DNA: Am fost tratat ca un animal. E jignitor ce s-a întâmplat

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, după ce a fost adus la DNA cu mandat, că a fost tratat "ca un animal" de către procurori. Constantinescu susţine că DNA este o poliţie politică ce face doreşte, în pofida faptului că USL este la guvernare.

RomaniaTV.net
15 ian. 2014, 13:33
Nicuşor Constantinescu, după ieşirea de la DNA: Am fost tratat ca un animal. E jignitor ce s-a întâmplat

„Am fost tratat ca un animal astăzi (…) Poliţia politică face ce vrea în România. Nu contează că-i USL la guvernare. DNA ar trebuie desfiinţat. Nu mai există nicăieri o asemenea structură”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Acesta s-a arătat iritat de modul în care a fost adus la DNA. „Facem lupte greco-romane şi circ doar pentru a ieşi în evidenţă, în loc să mă citeze şi să mă duc cu avocaţi să le explic că nu e ilegal să plantezi salcâmi, păduri şi livezi dobrogene”, a spus Constantinescu referindu-se la acuzaţiile care i se aduc.

Potrivit preşedintelui CJ Constanţa, acuzaţiile procurorilor se bazează pe un raport al Curţii de Conturi, contestat în instanţă de către Consiliul Judeţean. Constantinescu susţine că este acuzat pentru programele de plantare a pomilor şi de alocare de locuinţe pentru medicii din judeţ, programe a căror oportunitate nu o poate judeca DNA, ci doar CJ. „Sunt hotărâri ale Consiliului Judeţean din 2009 încoace care nu au fost atacate de nici un prefect. Ce treabă are DNA să cerceteze programele Consiliului Judeţean?”, a spus Constantinescu.

El a anunţat că va face plângere împotriva procurorilor implicaţi la şefii ierarhici ai acestora. „Maniera asta miliţienească, pe banii contribuabililor, de trata un ales local, fără să-i aducă la cunoştinţă învinuirile, este un lucru foarte grav (…) E jignitor ce s-a întâmplat astăzi pentru judeţul Constanţa, pentru dobrogeni şi pentru România”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.