Nicuşor Constantinescu, ARESTAT PREVENTIV. Avocat: Îl vor MORT

Curtea de Apel Bucureşti a emis, joi, mandat de arestare preventivă pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care contestase decizia similară a instanţei inferioare. Decizia CAB e definitivă.

07 aug. 2014, 12:29
Nicuşor Constantinescu, ARESTAT PREVENTIV. Avocat: Îl vor MORT

Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au depus în instanţă, joi, mai multe documente, respectiv o scrisoare medicală nouă, cu data din 4 august, cu situaţia la zi a stării medicale a clientului lor, însă acestea nu au fost considerate suficiente de instanţă, care a respins contestaţia privind arestarea preventivă ca nefondată.

„Un tratament complet de radioterapie durează aproximativ două luni, cu condiţia să nu existe complicaţii neprevăzute şi să nu fie întreruptă terapia menţionată”, susţine medicul Doru Paul, în scrisoarea medicală depusă de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu la instanţă.

Procurorul DNA a cerut ca înscrisurile sa fie prezentate în original, pentru că există suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora. Apărătorul şefului CJ Constanţa a declarat că va sesiza CSM în cazul procurorului, motivând că acesta contestă toate documentele depuse la dosar.

„Reprezentantul DNA în continuare se face că nu cunoaşte legea ori nu o cunoaşte pentru că aceste acte pe care medicii români le emit (…) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezintă o analiză elaborată a conducerii spitalului. Azi am avut neplăcuta situaţie de a constata că DNA contestă absolut orice document medical, contestă apostilările secretarului pe justiţie din Statele Unite. Noi vom face o plângere împotriva acestui procuror în faţa CSM-ului”, a arătat avocatul Cătălin Dancu.

El a spus că şeful CJ Constanţa este foarte grav bolnav şi că singura soluţie liniştitoare pentru DNA este ca „Nicuşor Constantinescu să fie mort”.

„Nu este posibil să depăşească în niciun fel teritoriul american pentru a fi transportat pentru că are toate aceste drene în corp (…) Tot timpul au fost emise documente astfel cum au fost cerute. Dovadă este că noi am câştigat toate contestaţiile, noi nu am pierdut toate contestaţiile, iar ele au fost confirmate de autoritatea americană. Noi nu inventăm. Doamna procuror îşi permite să pună la îndoială toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesională a medicului, nu are nicio limită”, a afirmat Dancu.

Avocatul a adăugat că nicio companie aeriană nu permite urcarea în avion a unei persoane aflate într-o asemenea situaţie medicală. El a mai susţinut că a solicitat în SUA ca spitalul să trimită la Bucureşti formularul care reglementează, prin legea americană, imposibilitatea reală a unei persoane de a fi deplasată în condiţiile în care se află Nicuşor Constantinescu.

În 23 iulie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele lui Nicuşor Constantinescu. A fost pentru a doua oară când TB decide arestarea şefului CJ Constanţa, însă prima hotărâre a acestei instanţe, din 23 iunie, a fost anulată de CAB.

MOTIVAREA ARESTĂRII lui Nicuşor Constantinescu: A fugit pentru a se sustrage judecăţii

Demersul procurorilor vine după ce judecătorii au stabilit că Nicuşor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Şeful CJ Constanţa se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autorităţile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.