Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu

Judecătorii Tribunalului Constanța au decis, joi, menținerea măsurii arestului la domiciliu pentru președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, într-un dosar în care acesta este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni printre care abuz în serviciu și conflict de interese.

19 mart. 2015, 09:50
Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu

Magistrații au dispus prelungirea respectivei măsuri pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 22 martie și până pe 20 aprilie, considerând ca fiind nefondată cererea lui Nicușor Constantinescu de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Judecătorii au respins ca fiind nefondată și cererea inculpatului de încuviințare a părăsirii domiciliului, pentru a merge la CJ și a-și exercita atribuțiile de serviciu.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Nicușor Constantinescu este cercetat penal în stare de arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat, potrivit procurorilor DNA, de abuz în serviciu (trei infracțiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, coruperea alegătorilor (două infracțiuni), conflict de interese (zece infracțiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum și de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Președintele suspendat al CJ Constanța este cercetat penal în stare de arest la domiciliu, de către procurorii anticorupție, și în dosarul Centrul Militar Zonal, sub acuzația de abuz în serviciu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, LĂUDAT de Nicuşor Constantinescu: Este primul om politic…