Nicușor Dan a făcut încă o promisiune pentru bucureșteni. Când va fi fluidizat traficul din Capitală: „Vom vedea progrese”

Nicușor Dan promite un trafic mult mai aerisit pentru București. Primarul Capitalei susține că a identificat problemele și soluțiile. 

19 dec. 2022, 19:58
Nicușor Dan a făcut încă o promisiune pentru bucureșteni. Când va fi fluidizat traficul din Capitală: „Vom vedea progrese”

Bucureștenii nu se vor mai plânge de traficul infernal din Capitală, în curând, susține Nicușor Dan. Oficialul de la PMB a identificat principalii vinovați. În plus, el a constatat că din ce în ce mai mulți oameni încep să circule cu STB.

„Orașul ăsta s-a sufocat pentru ca s-a construit în neștire, fără normă, încălcându-se regulamentul votat în 2012, planul urbanistic general. Cu ajutorul instanței am reușit să-l oprim. Am reușit să ducem discuția urbanistică pe un făgaș corect. 

Bucureștiului i-a lipsit – tot din cauza subfinanțării (…) o viziune de ansamblu. Dacă vorbim despre problema traficului, nu poți să o rezolvi dacă azi pui un semafor aici sau dincolo, dar nu vezi dimensiunea de ansambu. Am încercat să mergem la fundament, cu studii de fezabilitate pentru a merge la acele soluții mari, care rezolvă problema mare”, a declarat Nicușor Dan, pentru Europa FM.

 

Angajamentul lui Nicușor Dan pentru bucureșteni

 

PMB a început să investească în semafoare și marcaje, susține Nicușor Dan. Aceste investiții vor ajuta la fluidizarea traficului, promite Nicușor.

„Din semaforizare vom vedea progrese, de la anul. E posibl să fie și criza economică – utilizarea transportului public e mai mare, deci e un plus pe ceea ce înseamnă vânzări abonamente, un plus de 20% față de luna precedentă a anului trecut.

E o diferență între a face niște lucruri de fațadă, ca să iasă niște știri, să pară că facem ceva și a face lucruri serioase, care țin de problemele serioase ale orașului. Oamenii înțeleg că asta cere timp, cî înainte de a face iepurași și paranghelii, trebuie să facem lucruri importante”, a mai transmis Nicușor Dan, pentru sursa citată.

„(…) Bucureștiul are probleme mari, care nu sunt rezolvate. O parte începem să le rezolvăm, vedem rezultate. Unele, mici, cum ar fi termoficarea. Avem indicatori clari. După 10 ani în care s-a pierdut tot mai mult de la an la an (n.r. – pierderi pe conducte), până la 37%, vedem ca începem să pierdem mai puțin, facem lucrările necesare.

Pentru trafic, nu se vede. Suntem în fazele în care am făcut studii de fezabilitate, am găsit un oraș fără marcaje rutiere, suntem la 40% acum. Din acest punct de vedere nu s-a investit. În semafoare, noi am investit, dar sunt lucruri care încă nu se simt”, a mai transmis primarul.