Planul lui Nicușor Dan pentru a câștiga un nou mandat la PMB, în 2024. Primarul a lansat un nou atac la adresa Gabrielei Firea

Nicușor Dan abia așteaptă alegerile locale din 2024. În cadrul unui interviu oferit luni seara, primarul Bucureștiului și-a făcut publice planurile sale și a profitat de ocazie pentru a lansa noi atacuri la adresa Gabrielei Firea. 

19 dec. 2022, 19:31
Planul lui Nicușor Dan pentru a câștiga un nou mandat la PMB, în 2024. Primarul a lansat un nou atac la adresa Gabrielei Firea

Gabriela Firea este cotată cu 34% în sondajul comandat de PNL, deci fostul primar este favorit să câștige următoarele alegeri. Nicușor Dan ar avea doar 17-18%, un scor care nu-i dă emoții actualului oficial de la PMB.

Nicușor Dan crede că pentru alegerile din 2024, USR și PNL își vor da mâna din nou, pentru a-l susține.

„Dacă vorbim strict electoral, de persoana mea în această ecuație electorală, poziția e mai bună decât la precedentele alegeri. Cei 17-18% sunt pe persoană fizică, în condițiile în care PNL și USR au propriul candidat. E foarte mult pentru o persoană fizică, în opinia mea. În 2024 e foarte probabil, cu alegeri într-un singur tur, să fie ca în 2020, o colaborare de dreapta, pentru a nu aduce PSD la putere. S-a răspuns la ceea ce voia electoratul.

Eu sunt optimist că partidele de dreapta vor avea soluția. Eu cred că mai e până acolo… Eu cred că dacă vom fi în acea situație (n.r. – anti-PSD), va exista înțelepciunea pentru un candidat comun”, a declarat Nicușor Dan.

 

Nicușor Dan, atac la adresa Gabrielei Firea. Primarul Bucureștiului se pregătește de alegeri

 

Nicușor Dan și-a adus aminte de perioada campaniei electorale și a lansat un nou atac la adresa Gabrielei Firea, fostul primar.

„În 2020, sondajele spuneau la fel. Mie-mi dădeau 6-7% pe persoana fizică, în 2020. Suntem cumva la fel ca în 2020. Firea a fost un primar dezastruos, pot spune. 

(n.r. – Firea este favorită în sondaje) Da, pentru că e un mediu informațional, cu publicuri captive pe diferite structuri media, acesta este contextul în care am fost și în 2020. De aceea, eu sunt optimist. Merită să aducem aminte, a dus Primăria în faliment, a dus RADET în faliment. A dus echipa de handbal în faliment. Am avut conturi blocate 6-8 luni, niciun investitor nu mai voia să lucreze cu Primăria, nicio bancă nu mai voia să lucreze cu Primăria. Dacă aveam un mediu informațional corect, Gabriela Firea nu ar trebui să mai existe”, a mai transmis primarul.