Nicușor Dan a găsit soluția pentru incendiile din Centrul Vechi al Capitalei: „E vorba de a respecta regulamentul. O să intrăm, la un moment dat, cu Poliția Locală”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că intervențiile pompierilor în caz de incendiu în Centrul Vechi sunt îngreunate de nerespectarea regulamentului în ceea ce privește amplasarea teraselor.

06 apr. 2024, 15:35
Nicușor Dan a găsit soluția pentru incendiile din Centrul Vechi al Capitalei: „E vorba de a respecta regulamentul. O să intrăm, la un moment dat, cu Poliția Locală”
Nicușor Dan a găsit soluția pentru incendiile din Centrul Vechi

Nicușor Dan a precizat, întrebat despre interențiile dificile ale autospecialelor în caz de incendiu în zona Centrul Vechi, că acolo e vorba despre resăectarea regulamentului în ceea ce privește amplasarea teraselor și a lăsa culoare de acces.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu îi dă încă o dată peste nas lui Nicușor Dan! „Eu sunt la metrou. În fiecare zi. Ţi-am păstrat un loc. Hai să vorbim”

„Da, e vorba de a respecta regulamentul în ceea ce priveşte amplasarea teraselor şi a lăsa culoarele de acces. O să intrăm, la un moment dat, cu Poliţia Locală”, a explicat Nicuşor Dan, dacă are un plan pentru Centrul Vechi, în contextul în care, în luna februarie, spunea că va face o reorganizare pentru a nu mai fi probleme privind intervenţia în caz de incendiu, şi în condiţiile în care week-end-ul trecut autospecialele au intrat greu să stingă un astfel de incendiu în acea zonă, sâmbătă la lansarea „Străzi deschise” 2024.

În urmă cu o săptămână, cinci echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov au intervenit în Centrul Vechi al Capitalei, după ce a fost constatat că din acoperișul unui imobil se degaja fum.

Citește și: Incendiu în Centrul vechi al Capitalei. Circulaţia a fost restricţionată în zonă VIDEO

Nu au fost victime, iar oficialii ISU au anunțat atunci că a fost limitat accesul persoanelor civile în zona de intervenție. Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 300 de metri pătrați.