Nicuşor Dan a început războiul cu benzinarii! A dat în judecată MOL România! Ce se întâmplă cu 8 benzinării ale companiei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că municipalitatea a acţionat în instanţă compania Mol România, solicitând pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei şi rezilierea contractului de asociere pentru opt locaţii din Bucureşti.

09 aug. 2022, 16:59
Nicuşor Dan a început războiul cu benzinarii! A dat în judecată MOL România! Ce se întâmplă cu 8 benzinării ale companiei

Nicuşor Dan a precizat, într-o postare pe Facebook, că, potrivit contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi Mol România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părţile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate – vânzare produse petroliere şi comercializare alte produse.

Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii – Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Mol Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

Citeşte şi: Nicuşor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei: „Sigur că mai vreau un mandat. Rezultatele strategiilor pe care le-am trasat se văd în ani de zile”

„Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Mol Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a acuzat Nicușor Dan.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu: „Avem energie proprie, și electrică și gaz metan și petrol. Ele trebuie naționalizate, fără pic de jenă. Trebuie să ieșim din UE, din NATO și să ne vedem de viață”