Nicușor Dan a lăsat fără autobuzele şcolare elevii din trei sectoare ale Capitalei: A fost o măsură populistă a ex-primarului Firea!

Elevii din trei sectoare ale Capitalei vor rămâne fără transport. Nicușor Dan a sistat transportul în comun pentru elevi. Acesta era asigurat de Societatea de Transport București.

02 feb. 2021, 19:47
Nicușor Dan a lăsat fără autobuzele şcolare elevii din trei sectoare ale Capitalei: A fost o măsură populistă a ex-primarului Firea!
Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai aşteptăm câteva zile

Nicușor Dan a lăsat fără transport şcolar, elevii din trei sectoare ale Capitalei. Transportul copiilor cu ajutorul autobuzelor ajuta la fluidizarea traficului în zonele aglomerate din Capitală.

Nicușor Dan a lăsat fără transport şcolar, elevii din trei sectoare ale Capitalei. Ce spune primarul general

„Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.

Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA.
În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București.”, a declarat Nicuşor Dan, pe contul de Facebook.

Gabriela Firea, reacţie după anunţul lui Nicuşor Dan

„Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotarare trebuia luata de catre Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit sa voteze, alaturi de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea dă de pământ cu Nicuşor Dan, după anunţul redeschiderii şcolilor: Îi jigneste înca o dată pe cetăţeni! E un laş, care nu-şi asumă responsabilitatea