Nicuşor Dan a primit de la PNL București 10 teme de rezolvat până la 31 iulie

Nicolae Ciucă a cerut filialei PNL Bucureşti, condusă de Ciprian Ciucu, să traseze primarului Capitalei lista de 10 obiective cu termene clare de îndeplinire.

02 feb. 2023, 00:00
Nicuşor Dan a primit de la PNL București 10 teme de rezolvat până la 31 iulie
Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan. "Să-şi rezolve problema. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine!"

Nicuşor Dan a primit de la PNL decalogul caietului d esarcini din acest an. Printre cele mai importante obiective din lista de 10 pe care PNL București i le-a trasat primarului Capitalei, aflat la jumătatea mandatului, se numără demararea execuției lucrărilor la minim două tronsoane de termoficare finanțate cu fonduri europene; demararea proiectării pentru cinci loturi de termoficare a căror execuție este finanțată de Ministerul Dezvoltării și creșterea ritmului de execuție a marilor proiecte de investiții. Iar aici liberalii au în vedere deschiderea până la 31 iulie a.c. a circulației la pasajul rutier de la Doamna Ghica, realizarea a 50% din lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea și o soluție asumată privind realizarea sau nu a străpungerii de la podul Ciurel.

Nicuşor Dan trebuie să le demonstreze liberalilor că la 31 iulie temele primite sunt rezolvate, în caz contrar riscând să-și piardă susținerea PNL în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Nicuşor Dan recunoaşte că, în Bucureşti, problema câinilor abandonaţi este una îngrijorătoare: „Ar fi suficient ca unul din 1.000 de bucuresteni să adopte un câine ca noi să golim adăposturile”

Lista liberalilor coincide în punctele fierbinți cu lista lungă de reproșuri ale bucureștenilor la adresa lui Nicușor Dan, în care și-au pus speranța și votul. Astfel, pe lângă cele trei teme majore enunțate, lista cuprinde și mobilitatea urbană. Liberalii îi reproșează primarului general întârzierea investițiilor în infrastructură și îi cer ca în următoarele șase luni să fie luate mai multe decizii precum: prezentarea și dezbaterea strategiei de parcare a Bucureștiului, publicarea primei variante din master-planul pe biciclete, majorarea capitalului social al STB pentru ca societatea să poată recondiționa flota de transport public, deblocarea autorizațiilor de taximetrie.

Citeste si PSD îi cere demisia lui Nicuşor Dan: Ai promis că salvezi Bucureştiul! Dar ai livrat doar nesimţire şi indolenţă!

Nemulțumirile PNL București cuprind și alte teme de interes ca: digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice; demararea reformei instituționale a PMB (reorganizarea și eficientizarea promise nu s-au mai făcut); creșterea transparenței instituționale; marea problemă a parcurilor aflate în administrarea PMB, în special Cișmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului și Izvor; finalizarea lucrărilor de consolidare și demararea altora noi la clădirile cu risc seismic; actualizarea bazei de date a PUG; crearea unui sistem multianual de planificare de investiții care să integreze toți operatorii de rețele din București (Termoenergetica, STB, Apa Nova, Distrigaz, Enel etc.).
Dacă pentru liberali cele 10 teme prioritare trasate Primarului General sunt realiste, cuantificabile și realizabile, rămâne de văzut în ce măsură acesta din urmă reușește să le îndeplinească. PNL București arată că o astfel de evaluare este una absolut firească la jumătatea mandatului și că toate aceste teme au fost asumate de către candidatul Nicușor Dan în campania din anul 2020.
Amintim că Nicolae Ciucă a cerut filialei PNL Bucureşti, condusă de Ciprian Ciucu, să traseze primarului Capitalei lista de 10 obiective cu termene clare de îndeplinire.

nicu