Nicuşor Dan, acuzat de USR PLUS că organizează concursuri cu dedicaţie în Primăria Capitalei. „Nu putem lua parte la această mascaradă”

USR PLUS îl acuză pe primarul Nicuşor Dan că a scos la concurs mai multe posturi de conducere în Primăria Capitalei şi în instituţiile din subordine, mai exact la ASSMB, criteriile de participare fiind scrise cu "dedicaţie".

21 iul. 2021, 20:50
Nicuşor Dan, acuzat de USR PLUS că organizează concursuri cu dedicaţie în Primăria Capitalei. „Nu putem lua parte la această mascaradă”

USR PLUS Bucureşti îi solicită public primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să suspende concursurile pentru postul de director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare şi de director general al Administraţiei Străzilor.

„USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP”, au precizat reprezentanţii USR PLUS.

„USR PLUS Bucureşti îi solicită ferm primarului Nicuşor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei. Primarul Nicuşor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei şi instituţii din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie”, au adăugat aceştia, conform Agerpres.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl critică pe Nicușor Dan pentru majorările tarifelor pentru transportul public: „Bucureștenii așteaptă să se trezească din hibernare și să își respecte obligațiile poziției pe care o ocupă”

Nicuşor Dan, somat de USR PLUS: „Nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalităţi”

Mai mult, viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, l-a avertizat pe primarul general Nicuşor Dan încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru aceste posturi şi „a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat”.

„USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP. Primarul general a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale şi imorale să nu mai aibă loc în administraţia bucureşteană. Criteriile publicate odată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs. (…) Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării şi câştigării concursului de către anumite persoane. USR PLUS solicită public primarului general să suspende aceste concursuri. (…) În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalităţi şi reluarea concursurilor într-un mod corect”, se mai arată în comunicatul USR PLUS.

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat miercuri că l-a demis pe Mircea Lupuşoru din postul de manager al Spitalului Colţea din Capitală. Edilul Capitalei a anunţat că interimatul va fi preluat de medicul epidemiolog Paul Daniel Iordache. Nicuşor Dan a mai precizat că a decis să scoată postul la concurs pentru că este nevoie de o conducere nouă.

Citeşte şi: Nicuşor Dan l-a demis pe managerul Spitalului Colţea. Cine va prelua interimatul


loading...