Nicuşor Dan, alergat în Parcul IOR de Robert Negoiţă. Contre dure între edilul de la Sectorul 3 şi primarul general al Capitalei: „Sunt problemele Bucureştiului” VIDEO

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, alergat în parcul IOR de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, în scandalul distrugerii Parcului IOR. Poliţia Locală l-a amendat pe proprietarul Parcului IOR cu suma de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde.

31 oct. 2023, 11:13
Nicuşor Dan, alergat în Parcul IOR de Robert Negoiţă. Contre dure între edilul de la Sectorul 3 şi primarul general al Capitalei: „Sunt problemele Bucureştiului” VIDEO
Robert Negoiță, plângere penală la Parchetul General împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu

Nicuşor Dan, alergat în Parcul IOR de Robert Negoiţă. „Va înmânez ăsta, 1,6 tone pe oră ampretă de carbon din cauză că blocaţi priectele de fluidizare a traficului! Sunt problemele Bucureştiului”, i-a spus Robert Negoiţă lui Nicuşor Dan, în timp ce îi înmâna un dosar destul de stufos plin de documente. „Domnule primar general, când vă găsesc?”, a continuat edilul de la Sectorul 3, fără a primi însă şi un răspuns.

Nicuşor Dan a anunţat, marţi, că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului Parcului IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, după ce hectare întregi au ars! Numai de la începutul anului până în luna august au avut loc 15 incendii pe cele 11 hecatre retrocedate din Parcul IOR, iar oamenii sunt revoltaţi. Despre acţiunea prefectului Capitalei, Rareş Hopincă, de a ataca în instanţă retrocedarea Parcului IOR, Nicuşor Dan a spus că are puţine şanse de reuşită şi a dat ca exemplu acţiunea prefectului Toni Greblă, din umă cu un an şi jumătate, când a atacat actele de retrocedare pentru Parcul Bordei şi instanţa le-a respins ca tardive.

Citeşte şi: Rareș Bogdan și Sebastian Burduja, favoriții PNL pentru a candida la Primăria Capitalei. Ce capital de încredere mai au Nicușor Dan și Gabriela Firea

„Aici am avut de a face cu o bătaie de joc la adresa cetăţenilor şi a interesului public, care în sfârşit este penalizată de autoritatea publică, care trebuie să apere interesele cetăţeni. Este vorba de un articol din legea 24 /2007 care interzice reducerea suprafeţelor de spaţiu verde şi este foarte important ca acest articol să rămână în legea 24”, a spus Nicuşor Dan, arătând că prin propuneri care s-au făcut în legea urbanismului sau de modificare a Legii 24, care sunt dezbătute în Parlament, acest articol ar fi urmat să dispară: „Este un articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 1000 şi 2.000 lei pe metrul pătrat, şi nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrişat spaţiu verde”.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, lovitură sub centură pentru Nicușor Dan! ”Nu va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei”

„Eu îmi doresc ca dispoziţia de retrocedare să fie anulată, dar pentru asta trebuie să fie cineva care trebuie să îşi asume şi eventuala plată a taxei de timbru şi eventuale cheltuieli de judecată”, a mai spus Nicuşor Dan.