Nicuşor Dan, Alfred Hitchcock de Bucureşti, vrea să alunge ciorile din Parcul Cişmigiu cu peste 100.000 de euro. „Prima parte presupune realizarea unui studiu”

Primarul general Nicuşor Dan a declarat, vineri că informația potrivit căreia că Primăria Capitalei va cheltui un milion de lei pe un studiu despre ciori este una "falsă". În realitate, municipalitatea va cheltui jumătate din această sumă, iar prima parte a proiectului implică realizarea unui studiu, care, din estimările edilului, va costa 50.000 – 100.000 lei.

28 ian. 2022, 12:40
Nicuşor Dan, Alfred Hitchcock de Bucureşti, vrea să alunge ciorile din Parcul Cişmigiu cu peste 100.000 de euro. „Prima parte presupune realizarea unui studiu”

Nicuşor Dan a adus clarificări despre câţi bani va cheltui Primăria Capitalei pentru a alunga ciorile din Parcul Cişmigiu.

„Să lămurim discuția cu ciorile din Cișmigiu, că sunt unii care umblă cu cioara vopsită. În anul 2021 am introdus în buget, prima oară, o secțiune de bugetare participativă, adică o parte din buget să fie decis de cetățeni pe bază de concurs de proiecte.

Unul dintre proiectele care a câștigat a fost cel care caută o soluție pentru miile de ciori din Cișmigiu, bucureștenii fiind deranjați de mizeria pe care acestea o fac la locurile de joacă, pe bănci, pe alei, pe statui.

Proiectul a câștigat 500.000 lei (peste 100.000 de euro, n.red), buget TOTAL pentru rezolvarea problemei. Prima parte presupune realizarea unui studiu, care va costa 50.000 – 100.000 lei. Atribuirea se va face prin achiziție publică, iar prețul va rezulta din achiziția publică. Studiul va propune soluția care va fi implementată și pe care vor fi cheltuiți, dacă e nevoie, restul de bani.

Deci, informația că Primăria Capitalei va cheltui un milion de lei pe un studiu despre ciori este falsă”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV Noi detalii din ancheta de la Primaria Generala a Capitalei. Ce au descoperit procurorii DNA în biroul lui Nicuşor Dan

Pe 26 august 2021, Primarul General al Capitalei Nicușor Dan, nemulțumit de modul în care sunt îngrijite marile parcuri ale Bucureștiului, a anunţat că l-a demis pe șeful ALPAB, Bogdan Tănase, și că şi-a asumat interimatul în fruntea instituției. Pe 30 august, primarul general a anunţat demararea acțiunii de curățenie promisă, însă Parcul Cişmigiu arată la fel de neîngrijit, spre nemulţumirea bucureştenilor.

La sfârşitul lunii august, parcul Cişmigiu, situat în centrul Capitalei, a fost lăsat în paragină. Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) a propus atunci Primăriei Capitalei realizarea unei colaborări pentru reabilitarea lui. Mai exact, AsoP şi-a arătat disponibilitatea pentru a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat. În acest context, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, l-a criticat din nou de Nicuşor Dan. „Se mai ocupa cineva si de problemele bucurestenilor? La aproape un an de mandat, realizarile lui Nicusor Dan sunt zero! Domnu’ Orban, va simtiti bine? Sunteti ok cu lenesul satului?”, s-a întrebat senatorul PSD, fost primar general al Capitalei.

Citeşte şi: Cu 87 de zile înainte de Crăciun, Nicuşor Dan e preocupat să planteze flori în Parcul Cişmigiu. Primarul general, ironizat de internauţi: „Abia când plantezi panseluțe în mijlocul unui coteț, te poți numi cu adevărat un politician român”