Nicuşor Dan, ameninţări cu desfacerea contractului de muncă pentru angajaţii STB care nu încetează greva. Număr de urgenţă pentru vatmanii şi şoferii ameninţaţi de sindicalişti: Vremea sindicalistului mafiot în România a apus

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, avertizează că angajații STB care au refuzat să iasă pe traseu vineri şi sâmbătă riscă să rămână fără loc de muncă. Mai mult, primarul Capitalei a anunțat că a înființat un număr unic de telefon pentru toți șoferii și vatmanii care vor să iasă pe teren, dar sunt amenințați de sindicat.

22 ian. 2022, 17:17
Nicuşor Dan, ameninţări cu desfacerea contractului de muncă pentru angajaţii STB care nu încetează greva. Număr de urgenţă pentru vatmanii şi şoferii ameninţaţi de sindicalişti: Vremea sindicalistului mafiot în România a apus

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenţia, sâmbătă, că şoferii Societăţii de Transport Bucureşti care nu ies pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă.

„Există, pe de o parte, Codul Penal, care vorbeşte despre nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi găsiţi şi acolo limitele de sancţiuni, (…) pe de altă parte există un contract de muncă în care se prevăd drepturi şi obligaţii – obligaţia de a presta activitatea pentru care eşti plătit – şi sunt nişte sancţiuni graduale, inclusiv cea a desfacerii contractului de muncă”, a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, la sediul STB, unde a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al instituţiei.

„Vremea sindicalistului mafiot în România a apus şi vremea sindicalistului de partid în România a apus şi ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul că au fost şoferi şi vatmani care au înţeles nebunia în care acest sindicat îi ducea e un semn de însănătoşire”, a declarat Nicuşor Dan.

De asemenea, Nicuşor Dan a anunţat că pune la dispoziţia şoferilor şi vatmanilor din STB un număr cu apel gratuit la care aceştia pot apela dacă sunt ameninţaţi sau agresaţi, fiind împiedicaţi de către reprezentanţi ai sindicatului să iasă pe traseu.

„Acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept şi nu poate să rămână fără urmări într-un stat de drept. Am creat un număr unic 0800800868 pentru toţi acei şoferi şi vatmani care vor să iasă la muncă şi sunt împiedicaţi şi ameninţaţi de colegi ai lor. Contactul cu acest număr păstrează confidenţialitatea asupra persoanei care sună dar dăm garanţia că poliţia intervine imediat ce se semnalează o faptă de agresiune sau ameninţate”, a adăugat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte autobuzul STB vandalizat a cărui imagine a apărut pe internet, Nicuşor Dan afirmă că are informaţii conform cărora poliţia a fost sesizată,  el susţinând că „e clar că nu e un călător” persoana care a spart geamul de la uşa de acces în mijlocul de transport în comun.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei salariaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti, stabilind că aceasta este ilegală.

De asemenea, judecătorii au decis reluarea imediată a activităţii.

Hotărârea instanţei este executorie.