Nicuşor Dan anunţă că are soluţia pentru Şoseaua Antiaeriană. Şi-a dat acordul pentru instalarea unui semafor

Șoseaua Antiaeriană din București a devenit "șoseaua morții", însă autoritățile nu mișcă un deget. Oamenii au cerut montarea unui semafor, polițiștii au făcut și ei propuneri de implementare. De abia acum, când un alt copil a murit acolo, s-a primit aviz de la Primăria Capitalei. Însă, semaforul nu se va instala de îndată, ci de abia la sfârșitul anului.

03 nov. 2022, 15:48
Nicuşor Dan anunţă că are soluţia pentru Şoseaua Antiaeriană. Şi-a dat acordul pentru instalarea unui semafor

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a cedat şi a anunţat că va pune semafor la trecerea de pietoni de pe Şoseaua Antiaeriană, unde un tânăr de 19 ani a fost accidentat mortal, la două zile după, la următoarea intersecție, a fost accidentată o fetiță de 13 ani.

Citeşte şi: Scandal cu Poliția pe Şoseaua Antiaeriană din Bucureşti. Un bărbat acuză că a fost luat cu forţa şi lovit de stâlp: „M-au strâns de gât, m-au zgâriat, mi-au sucit mâna”

De trei săptămâni, locuitorii din zonă ies în fiecare seară, de la ora 19.00 la 21.00, și trec în continuu pe trecerea de pietoni ca să atragă atenția asupra problemei. Oamenii spun că se întâmplă accidente în mod frecvent și de 10 ani au făcut demersuri la Primăria Capitalei să pună un semafor cu buton de comandă pentru pietoni, însă fără rezultat.

„Confom legii e greu să pui un semafor.  (…) O să punem semafor pe Antiaeriană. Studiul de fezabilitate este în curs de a se face. Trebuie să fie un echilibru între diverse interese. În 2018, Comisia tehnică a respins, a considerat că densitatea de circulație e mică, că e o arteră de intrare în oraș și ar fi îngreunată circulația. Necesarul de semafoare este de 300 de intersecții”, a declarat Nicuşor Dan, la Hotnews.ro.

Un tânăr de 19 ani, la 11 octombrie, pe Şoseaua Antiaeriană din Bucureşti, de un autovehicul care circula spre Calea 13 Septembrie. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultat, fiind declarat decesul victimei.